tromaktiko: Γιατί μια γυναίκα να επιλέξει να είναι με έναν χωρισμένο άντρα

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Γιατί μια γυναίκα να επιλέξει να είναι με έναν χωρισμένο άντρα



Οι άντρες που έχουν πάρει...
διαζύγιο, ορισμένες φορές αποκλείονται από γυναίκες οι οποίες επικαλούνται το «κακό ιστορικό» τους.

Σύμφωνα όμως με ειδικούς σε θέματα σχέσεων, άντρες αλλά και γυναίκες που έχουν πάρει διαζύγιο, αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα την προοπτική ενός δεύτερου γάμο συγκριτικά με εκείνους που δεν έχουν παντρευτεί ποτέ.

Υπό αυτό το πρίσμα, διαβάστε παρακάτω γιατί ένας διαζευγμένος άντρας θεωρείται καλός σύντροφος...

Έχουν πλήρη επίγνωση των λαθών του παρελθόντος

Όταν ένας γάμος τελειώνει και οι σύντροφοι ξετυλίγουν το κουβάρι των συναισθημάτων για να δουν τι μπορεί να πήγε στραβά αντιλαμβάνονται τα λάθη, λέει η οικογενειακή σύμβουλος Ρέιτσελ Ράσελ.

Δε φοβούνται τη δέσμευση

Ένας διαζευγμένος άντρας δεν φαντάζεται το μέλλον του ως εργένης. Αντιθέτως μάλιστα, οι χωρισμένοι απολαμβάνουν τη συντροφικότητα που τους προσφέρει μια σχέση και την αποζητούν.

Μπορούν να επικοινωνούν και να συνεργάζονται

Οι διαζευγμένοι άντρες ξέρουν πως είναι να μοιράζεται κανείς ένα σπίτι, τα οικονομικά και τα χρονοδιαγράμματα. «Αυτά είναι μεγάλα προνόμια», αναφέρει η ψυχοθεραπεύτρια Τίνα Τεσσίνα. «Είναι επίσης πρόθυμοι να μοιραστούν τα συναισθήματά τους και να αντιμετωπίσουν από κοινού τα καθημερινά προβλήματα που προκύπτουν», συμπληρώνει.

Είναι ειλικρινής αναφορικά με τις ανάγκες τους

Πολλοί γάμοι αποτυγχάνουν επειδή οι άνδρες δεν ήξεραν τι ακριβώς ήθελαν από μια γυναικά, λέει ο ειδικός σε θέματα σχέσεων και συγγραφέας Άπριλ Μασίνι. Είναι πιο πιθανό όμως μετά από έναν χωρισμό (ιδιαίτερα αν κάποιος προσπάθησε να καταλάβει γιατί οδηγήθηκε η σχέση στο χωρισμό) να γνωρίζει καλύτερα τον εαυτό του και να ξέρει τι ζητάει και τι δεν ζητάει από μία σχέση. Είναι επίσης πιθανό να ξέρει τι δεν πήγε καλά στην προηγούμενη σχέση και τι θα ήθελε να αντιμετωπίσει διαφορετικά με τον καινούργιο του σύντροφο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι τέλειος, σημαίνει όμως ότι θέλει συνεχώς να βελτιώνεται.

Έχουν σ..ουαλική εμπειρία

«Αν μη τι άλλο, ένας διαζευγμένος άντρας έχει μάθει τα μυστικά της κρεβατοκάμαρας και είναι λιγότερο εγωκεντρικός», λέει ο ειδικός σε θέματα σχέσεων, Σκότ Κάρολ, πρώην διαζευγμένος και νυν παντρεμένος.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!