tromaktiko: Σκέφτομαι θα πει αλλάζω...

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Σκέφτομαι θα πει αλλάζω...



Εύκολα στις μέρες  μας ο καθένας διακρίνει την κρισιμότητα της πολιτικής κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο...
και είναι εύλογο να επηρεάζει άμεσα και αναπόφευκτα το ισχύον στην Ελλάδα πολιτικό σύστημα. Η μακρόχρονη οικονομική κρίση, απόρροια του ασθενούντος καπιταλιστικού συστήματος , αναδεικνύει σε κυρίαρχες δυνάμεις τα λαϊκιστικά - εθνικιστικά κόμματα και οδηγεί τις χώρες της Ευρώπης (και όχι μόνο) στην αγκαλιά του φασισμού-ναζισμού , υπονομεύοντας τις ανθρωπιστικές αξίες και την ειρήνη.
Στην Ελλάδα παρακολουθώ με αγωνία την διείσδυση του φασισμού στην κοινωνία και την πολιτική και συχνά είτε ως καθηγήτρια , είτε ως ενεργός πολίτης , έχω καταγγείλει και καταδικάσει πλήθος φασιστικών συμπεριφορών από μέλη της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η βίαιη συμπεριφορά στο κοινοβούλιο, η στρατολόγηση οπαδών, οι  "φιλανθρωπικές" παραπλανητικές πράξεις,  οι εκβιασμοί, οι συνεχιζόμενες ρατσιστικές επιθέσεις, η ιδεολογική ταυτότητα για την οποία υπερηφανεύονται δημοσίως αποδεικνύουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι φασιστικό - ναζιστικό μόρφωμα που στοχεύει , καλλιεργώντας το φόβο με κάθε μέσο, στην επιβολή ενός ακραίου, φασιστικού, αντιδημοκρατικού και αντιλαϊκού πολιτικού συστήματος.
Η παραπομπή σε δίκη του δημάρχου της Πάτρας κ. Κ. Πελετίδη επιβεβαιώνει την πρόθεσή τους να τρομοκρατήσουν και να αποδυναμώσουν όσους αντιστέκονται με τόλμη και παρρησία στα σχέδιά τους. Η απόφαση η οποία πάρθηκε από τα αρμόδια όργανα ώστε να δικασθεί για παράβαση καθήκοντος ο Δήμαρχος , στοχεύει στον εκφοβισμό των πολιτών και στην αποδυνάμωση του λαϊκού κινήματος.
Η ιστορία του μεσοπολέμου διδάσκει ότι εκεί που οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις δίστασαν να πατήσουν κάτω  , έγκαιρα, το κεφάλι του φασισμού, εκεί ο φασισμός έγινε γρήγορα εξουσία και οδήγησε τους λαούς στη βαρβαρότητα και τον αφανισμό. Τεράστιες λοιπόν, οι ευθύνες των μελών και των αξιωματούχων της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που με δηλώσεις , ενέργειες και αποφάσεις τους,  επέτρεψαν στη Χρυσή Αυγή να σύρει σε δίκη τον αιρετό άρχοντα της Πάτρας.
Άραγε τι παιχνίδια παίζονται όταν επιτρέπεται σε μια φασιστική - εγκληματική οργάνωση να σηκώσει με θρασύτητα "ανάστημα" ενάντια σε ομόφωνες αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου;
Εμείς , οι σκεπτόμενοι πολίτες, που γνωρίζουμε ότι το φασισμό τον νικάς με πίστη στις ανθρωπιστικές αξίες, με φρόνημα ελευθερίας, με αντίσταση και αγώνα στεκόμαστε στο πλευρό του διωκόμενου δημάρχου και βροντοφωνάζουμε " Δεν θα περάσει ο φασισμός"..

Ήρα Κουρή
φιλόλογος, υπεύθυνη του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων δήμου Πατρέων

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!