tromaktiko: Τραμπ για Ιράν: Έχει προειδοποιηθεί επίσημα για την εκτόξευση πυραύλου

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Τραμπ για Ιράν: Έχει προειδοποιηθεί επίσημα για την εκτόξευση πυραύλου



Το Ιράν «έχει προειδοποιηθεί...
επίσημα» για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στην οποία προέβη, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησής του χθες ότι εξετάζει πώς θα απαντήσει στην εκτόξευση.

Νωρίς το πρωί η ανάρτηση του Τραμπ στο Twitter ανέφερε ακόμη: «Θα έπρεπε να είναι ευγνώμονες για την καταστροφική συμφωνία που οι ΗΠΑ συνήψαν μαζί τους!» Ένα δεύτερο τουίτ ανέφερε: «Το Ιράν ήταν στα τελευταία του και έτοιμο να καταρρεύσει μέχρι που ήρθαν οι ΗΠΑ και του έδωσαν ζωή με τη μορφή της Συμφωνίας του Ιράν: 150 δισεκατομμύρια δολάρια», Ο Τραμπ έχει επικρίνει συχνά στο παρελθόν την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν αποκαλώντας την αδύναμη και αναποτελεσματική.

Στο μεταξύ, υψηλόβαθμος σύμβουλος του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε σήμερα ότι το Ιράν δεν θα ενδώσει στις απειλές των ΗΠΑ για τη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου που πραγματοποίησε.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα άπειρο πρόσωπο απειλεί το Ιράν... η αμερικανική κυβέρνηση θα καταλάβει ότι το να απειλεί το Ιράν είναι ανώφελο», δήλωσε ο Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί.

«Το Ιράν δεν χρειάζεται άδεια από οποιαδήποτε χώρα για να υπερασπιστεί τον εαυτό του», δήλωσε, σύμφωνα με το ημι-κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Νωρίτερα το Ιράν ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε με επιτυχία δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι ο πύραυλος εξερράγη πρόωρα.

«Η πυραυλική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ήταν επιτυχής... η δοκιμή δεν αποτελούσε παραβίαση της πυρηνικής συμφωνίας με τις παγκόσμιες δυνάμεις ή οποιουδήποτε ψηφίσματος του ΟΗΕ», δήλωσε στο ημι-κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ο υπουργός Άμυνας Χοσεΐν Ντεγάν.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!