tromaktiko: Ανεβαίνουν στον ΕΦΚΑ οι νέες ασφαλιστικές εισφορές

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Ανεβαίνουν στον ΕΦΚΑ οι νέες ασφαλιστικές εισφορές



Ανεβαίνουν σταδιακά...
από τις 09:30 το πρωί τα ραβασάκια για τις νέες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Το σύστημα άνοιξε και τα ειδοποιητήρια αναρτώνται. Σε περίπτωση που δεν έχει αναρτηθεί ακόμη το ειδοποιητήριο το σύστημα αναφέρει ότι δεν βρέθηκε τρέχουσα ασφαλιστική εισφορά.

Σε αγώνα δρόμου προκειμένου να αποφύγουν και νέα καθυστέρηση στην αποστολή των 1,4 εκατ. ειδοποιητηρίων προς ασφαλισμένους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες επιδίδονται οι υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Χθες υπήρξε και νέα αναβολή στην ενημέρωση των ασφαλισμένων ως προς το ύψος των εισφορών που θα κληθούν να πληρώσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, καθώς δεν αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ταμείου τα εκκαθαριστικά πληρωμών.

Πλέον, οι αρμόδιες υπηρεσίες που έχουν αναλάβει ένα πολύ δύσκολο έργο, εκτιμούν ότι εντός της ημέρας θα αναρτηθούν σχεδόν 1 εκατομμύριο εκκαθαριστικά, που αφορούν αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες με μοναδική απασχόληση.

Στο μεταξύ ως δίκαιη επιλογή και σύστημα σωστής λογικής χαρακτήρισε τις νέες εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τα μπλοκάκια η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως είπε το νέο σύστημα άλλαξε τη βάση υπολογισμού που δεν θα γίνεται με βάση τις κλάσεις αλλά των πραγματικών εισοδημάτων.

Η κυρία Αχτσιόγλου υποστήριξε ακόμα ότι «με βάση τα στοιχεία που έχουμε από τη φορολογική διοίκηση το 80% των ελευθέρων επαγγελματιών δεν θα υποστεί επιβάρυνση» αν και έσπευσε να συμπληρώσει ότι «καταλαβαίνουμε ότι η εποχή είναι δύσκολη».

Μιλώντας για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό η υπουργός Εργασίας είπε ότι «η επιλογή του ασφαλιστικού ήταν να υπάρξει προστασία των πολύ φτωχών εισοδημάτων» και ότι «αυτή η επιλογή δεν ήταν λάθος κατ' αρχήν».

Όσον αφορά την ανεργία είπε. στη συνέντευξή της στο ΣΚΑΪ, ότι δεν πανηγυρίζουμε αλλά υπάρχει μείωση προσθέτοντας ότι «προφανώς δίνεις τη μάχη για να επανέλθει η οικονομία σε φυσιολογικά επίπεδα, αυτός είναι ο βασικός τρόπος για να αντιμετωπιστεί η ανεργία» συμπληρώνοντας ότι «μαζί με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ κάνεις και επίθεση στη μαύρη εργασία».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!