tromaktiko: Επίσκεψη Βούλας Πατουλίδου στις υπό εκκένωση περιοχές λόγω της βόμβας

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Επίσκεψη Βούλας Πατουλίδου στις υπό εκκένωση περιοχές λόγω της βόμβας



Κατόπιν συνεννόησης με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου επισκέφτηκε τις υπό εκκένωση περιοχές,  ενόψει της επιχείρησης απομάκρυνσης πολιτών από τις οικίες τους, προκειμένου να...
έρθει σε επαφή με πληθυσμιακές ομάδες που θα μπορούσαν να συμβάλλουν  στην ομαλή διεξαγωγή της επιχείρησης εξουδετέρωσης της βόμβας που βρέθηκε στην Δυτική Θεσσαλονίκη.

“Οι κάτοικοι των Δήμων Κορδελιού-Ευόσμου, Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Δέλτα, βιώνουν αυτές τις ημέρες μεγάλη αναστάτωση, ταλαιπωρία ακόμη και φόβο. Οι όποιες αντιδράσεις, εκτός αυτές του πανικού, είναι απόλυτα δικαιολογημένες” δήλωσε η κ. Πατουλίδου μετά την επίσκεψή της, τονίζοντας πως “η επιχείρηση εξουδετέρωσης της βόμβας και απομάκρυνσης των κατοίκων από τις οικίες τους, έλαβε εκ των πραγμάτων μεγάλες διαστάσεις λόγω του ότι εντοπίζεται για πρώτη φορά βόμβα σε τόσο πυκνοδομημένη και πυκνοκατοικημένη περιοχή στην Ελληνική Επικράτεια.”

Η κ. Πατουλίδου θέλοντας να καθησυχάσει τους κατοίκους των περιοχών που βρίσκονται στη ζώνη εκκένωσης και εκφράζουν ανησυχίες για την ασφάλεια και την περιουσία τους ανέφερε πως “η όλη επιχείρηση πραγματοποιείται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ενεργειών και ασφάλειας του Ελληνικού Στρατού. Η υποχρεωτική απομάκρυνση του πληθυσμού γίνεται καθαρά για προληπτικούς λόγους. Οι πολίτες ανησυχούν για τις οικίες και την περιουσία τους που θα αφήσουν για όσες ώρες απαιτηθούν για να απομακρυνθεί η βόμβα. Η σημερινή μου συνάντηση με διάφορες πληθυσμιακές ομάδες σε αυτές τις περιοχές είχε ακριβώς αυτό το σκοπό: την όσο το δυνατό πιο αποτελεσματική προστασία  της εκκενωμένης ζώνης, πέραν της συνεχούς αστυνόμευσής της.”

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!