Πολλά χεράκια θα θέλουν να ανοίξουν το βάζο με τα μπισκότα που θα ετοιμάσετε. Για αυτό φροντίστε να φτιάξετε διπλή δόση για να μην ξεμείνετε από αυτά...
Υλικά:
1 1/4 φλτζ κρυσταλλική ζάχαρη
1 1/4 φλτζ καστανή ζάχαρη
1 1/2 φλτζ βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανίλιες
3 αβγά
4 1/4 φλτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.τ.γ baking soda
1/2 κ.τ.γ αλάτι
1 συσκευασία δάκρυα σοκολάτας ή 1 μεγάλη σοκολάτα γάλακτος (ή κουβερτούρα ή λευκή) κομμένη σε κομμάτια με ένα μαχαιράκι
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα μεγάλο μπολ με το μίξερ χτυπήστε τη ζάχαρη (λευκή+καστανή) μαζί με το βούτυρο. 10 λεπτά μετά προσθέστε τη βανίλια και τα αβγά ένα-ένα.
Τέλος προσθέστε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Αφού τελειώσετε, προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε με μια σπάτουλα.
Σε αντικολλητικό χαρτί, ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας και αφήστε μεγάλο κενό από το κάθε μπισκότο (και αυτή γιατί η ζύμη απλώνει)
Ψήστε για 8 έως 10 μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Αφήστε τα να κρυώσουν για περίπου 1-2 λεπτά και απολαύστε τα!
Πηγή
Υλικά:
1 1/4 φλτζ κρυσταλλική ζάχαρη
1 1/4 φλτζ καστανή ζάχαρη
1 1/2 φλτζ βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανίλιες
3 αβγά
4 1/4 φλτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.τ.γ baking soda
1/2 κ.τ.γ αλάτι
1 συσκευασία δάκρυα σοκολάτας ή 1 μεγάλη σοκολάτα γάλακτος (ή κουβερτούρα ή λευκή) κομμένη σε κομμάτια με ένα μαχαιράκι
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα μεγάλο μπολ με το μίξερ χτυπήστε τη ζάχαρη (λευκή+καστανή) μαζί με το βούτυρο. 10 λεπτά μετά προσθέστε τη βανίλια και τα αβγά ένα-ένα.
Τέλος προσθέστε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Αφού τελειώσετε, προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε με μια σπάτουλα.
Σε αντικολλητικό χαρτί, ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας και αφήστε μεγάλο κενό από το κάθε μπισκότο (και αυτή γιατί η ζύμη απλώνει)
Ψήστε για 8 έως 10 μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Αφήστε τα να κρυώσουν για περίπου 1-2 λεπτά και απολαύστε τα!
Πηγή