tromaktiko: Επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα σε Βόρεια Κορέα και Μαλαισία

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα σε Βόρεια Κορέα και Μαλαισία



Οι αρχές της Μαλαισίας δε θα επιτρέψουν στους πολίτες της Βόρειας Κορέας να...
εγκαταλείψουν τη χώρα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό, Αχμάντ Ζαχίντ Χαμιντί. Η διπλωματική ένταση με τη Βόρεια Κορέα κλιμακώνεται, με το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην έρευνα των αρχών της Μαλαισίας, για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ.

Νωρίτερα σήμερα, η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι έχει προσωρινά απαγορεύσει την αναχώρηση των πολιτών της Μαλαισίας που βρίσκονται στο έδαφος της, ως αντίμετρο για την ασφάλεια των διπλωματών και των πολιτών της, στη Μαλαισία.

Ο αρχηγός της αστυνομίας στη Μαλαισία δήλωσε ότι αναζητούνται τρεις ύποπτοι Βορειοκορεάτες για την υπόθεση της δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ενώ αυτοί κρύβονται στην πρεσβεία της Βόρειας Κορέας.

Παράλληλα ο ίδιος, τόνισε ότι οι αρχές της Βόρειας Κορέας δεν συνεργάζονται με τη Μαλαισία στην παραπάνω υπόθεση, ενώ οι αστυνομικές αρχές της Μαλαισίας εκφράζουν τη βεβαιότητα τους ότι θα πάρουν δείγματα DNA, από τους συγγενείς του Κιμ Γιονγκ Ναμ.

Οι αστυνομικές αρχές της Μαλαισίας έχουν αποκλείσει την πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στην Κουάλα Λουμπούρ, προκειμένου να εξακριβώσουν τον ακριβή αριθμό των αξιωματούχων που παραμένουν στο εσωτερικό της, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών της χώρας.

«Προσπαθούμε να εξακριβώσουμε τη φυσική παρουσία όλου του προσωπικού της πρεσβείας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός των Εσωτερικών, Νουρ Τζαζλάν Μοχάμεντ, στους δημοσιογράφους, έξω από την πρεσβεία. Παράλληλα, δήλωσε ότι δε θα επιτραπεί στο προσωπικό της πρεσβείας να την εγκαταλείψει «μέχρι να είμαστε βέβαιοι για τον ακριβή αριθμό τους, αλλά και για το που βρίσκονται οι ίδιοι» τόνισε.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!