Αν σας αρέσει να εντυπωσιάζετε τους φίλους σας με έξυπνα τρικ, τότε αυτό το κόλπο είναι ιδανικό για σας!...
Το σκεπτικό πίσω από το συγκεκριμένο τρικ, είναι ότι μπορείς πράγματι να βάλεις κρασί σε ένα αναποδογυρισμένο ποτήρι.
Ακούγεται αδύνατον; Δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε και θα δείτε!
Τα υλικά που χρειάζονται είναι τα εξής:
– 1 πιάτο ή ρηχό μπολ
– 1 ρεσώ
– Αναπτήρα ή σπίρτα
– 1/4 του ποτηριού κόκκινο κρασί
Ανάψτε ένα κεράκι με έναν αναπτήρα ή σπίρτο και περιμένετε λιγάκι μέχρι το κερί να αρχίσει να λιώνει στην επιφάνεια του. Μόλις έχει μαζευτεί αρκετή ποσότητα, βάλτε την να στάξει στη μέση του πιάτου και γρήγορα κολλήστε το κερί πάνω στο σημείο που έχει στάξει. Αυτό θα εξασφαλίσει πως το κερί θα μείνει στη θέση του.
Χύστε 1/4 του ποτηριού κρασί στο πλάι του πιάτου, προσέχοντας να μη σβήσει το φιτίλι. Μόλις αδειάσει το ποτήρι, αναποδογυρίστε το και βάλτε το πάνω από το κεράκι έτσι ώστε το κεράκι να είναι στο κέντρο του ποτηριού.
Κάπου εδώ αρχίζει η μαγεία! Μόλις τοποθετήσετε σωστά το ποτήρι πάνω από το κεράκι, πιέστε το απαλά αλλά σταθερά με την παλάμη σας προς το πιάτο. Αν όλα πάνε καλά θα παρατηρήσετε αμέσως πώς το κρασί ρουφιέται μέσα στο ποτήρι και η στάθμη του συνεχώς ανεβαίνει.
Το τρικ λειτουργεί κάθε φορά επειδή το αναμμένο κερί απορροφά όλο το οξυγόνο στο ποτήρι του κρασιού, κάτι που κάνει την πίεση να πέφτει εντελώς. Όταν συμβαίνει αυτό, δημιουργείται ένα εφέ κενού, αναγκάζοντας το κρασί να ανέβει κυριολεκτικά στις πλευρές του ποτηριού.
Πηγή
Το σκεπτικό πίσω από το συγκεκριμένο τρικ, είναι ότι μπορείς πράγματι να βάλεις κρασί σε ένα αναποδογυρισμένο ποτήρι.
Ακούγεται αδύνατον; Δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε και θα δείτε!
Τα υλικά που χρειάζονται είναι τα εξής:
– 1 πιάτο ή ρηχό μπολ
– 1 ρεσώ
– Αναπτήρα ή σπίρτα
– 1/4 του ποτηριού κόκκινο κρασί
Ανάψτε ένα κεράκι με έναν αναπτήρα ή σπίρτο και περιμένετε λιγάκι μέχρι το κερί να αρχίσει να λιώνει στην επιφάνεια του. Μόλις έχει μαζευτεί αρκετή ποσότητα, βάλτε την να στάξει στη μέση του πιάτου και γρήγορα κολλήστε το κερί πάνω στο σημείο που έχει στάξει. Αυτό θα εξασφαλίσει πως το κερί θα μείνει στη θέση του.
Χύστε 1/4 του ποτηριού κρασί στο πλάι του πιάτου, προσέχοντας να μη σβήσει το φιτίλι. Μόλις αδειάσει το ποτήρι, αναποδογυρίστε το και βάλτε το πάνω από το κεράκι έτσι ώστε το κεράκι να είναι στο κέντρο του ποτηριού.
Κάπου εδώ αρχίζει η μαγεία! Μόλις τοποθετήσετε σωστά το ποτήρι πάνω από το κεράκι, πιέστε το απαλά αλλά σταθερά με την παλάμη σας προς το πιάτο. Αν όλα πάνε καλά θα παρατηρήσετε αμέσως πώς το κρασί ρουφιέται μέσα στο ποτήρι και η στάθμη του συνεχώς ανεβαίνει.
Το τρικ λειτουργεί κάθε φορά επειδή το αναμμένο κερί απορροφά όλο το οξυγόνο στο ποτήρι του κρασιού, κάτι που κάνει την πίεση να πέφτει εντελώς. Όταν συμβαίνει αυτό, δημιουργείται ένα εφέ κενού, αναγκάζοντας το κρασί να ανέβει κυριολεκτικά στις πλευρές του ποτηριού.
Πηγή