tromaktiko: Η συνταγή της Ημέρας: Κριθαράκι κοκκινιστό με ψητό σέβρ

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Η συνταγή της Ημέρας: Κριθαράκι κοκκινιστό με ψητό σέβρ



Κριθαράκι κοκκινιστό με ψητό σέβρ...


Υλικά συνταγής

1 κούπα κριθαράκι
2 ⅓ κούπες νερό
1 κούπα ντομάτα χυμό
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ψητό σεβρ

Διαδικασία συνταγής

Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το κριθαράκι. Μόλις πάρουν βράση τα υλικά μας, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο με το καπάκι της κατσαρόλας.

Ετοιμάζουμε σε τηγάνι το σεβρ. Ψήνουμε σε καυτό τηγάνι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Όταν το κριθαράκι ρουφήξει τα υγρά του και μείνει με λίγο ζουμάκι (θα χρειαστεί 30 με 45 λεπτά μέχρι να ρουφήξει τα υγρά του), προσθέτουμε το ψητό σεβρ και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!