tromaktiko: Η συνταγή της Ημέρας: Δημητριακά με τόνο και καλαμπόκι

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Η συνταγή της Ημέρας: Δημητριακά με τόνο και καλαμπόκι



Δημητριακά με τόνο και καλαμπόκι...


Υλικά συνταγής

250γρ. μιξ δημητριακών (σκληρό σιτάρι, κριθάρι, μακρύκοκκο ρύζι κόκκινο (ή καστανό) (225γρ.) και φακές κόκκινες (25γρ.))
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα τόνο σε νερό
1 φλιτζ. καλαμπόκι βραστό
1 λεμόνι (ο χυμός του)
⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

Βράζουμε το μιξ σύμφωνα με τις οδηγίες μαγειρέματος που αναγράφονται στη συσκευασία.

Αν φτιάξουμε το μιξ μόνοι μας, φτιάχνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες κάθε δημητριακό ξεχωριστά. Ενδεικτικά, 10-15 λεπτά για το σιτάρι και για τις κόκκινες φακές , 45 λεπτά το μακρύκοκκο κόκκινο ρύζι. Για το καστανό ρύζι, μουλιάζουμε 1 ώρα και έπειτα σοτάρουμε λίγο λάδι σε κατσαρόλα, στραγγίζουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό και αλάτι. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει με λίγο νεράκι. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα μας από τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να ρουφήξει όλα τα υγρά.

Βάζουμε όλα τα δημητριακά σε μια μπασίνα, να κρυώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε στη σαλάτα και τα υπόλοιπα υλικά, τον τόνο, το καλαμπόκι, τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι.

Περιχύνουμε με το λεμόνι και το ελαιόλαδο, στο οποίο έχουμε προσθέσει αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή ή κρύα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!