tromaktiko: Πρώτος υποψήφιος ο Μπάτον για αντί-Αλόνσο στο Μονακό

Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Πρώτος υποψήφιος ο Μπάτον για αντί-Αλόνσο στο Μονακό



Μπορεί στη McLaren να μη λένε ονόματα, όμως ο Τζένσον Μπάτον είναι ο πρώτος υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον Φερνάντο Αλόνσο στο Μονακό...


Η απόφαση του Φερνάντο Αλόνσο να λάβει μέρος στο Indy 500 και να χάσει το Γκραν Πρι του Μονακό αφήνει τη McLaren να αναζητεί τον αντικαταστάτη του στο Μόντε Κάρλο. Για την ώρα δε βγαίνει κάποιο όνομα προς τα έξω από την ομάδα του Γουόκινγκ, παρά μόνο ότι «έχουμε διάφορες επιλογές, θα ανακοινώσουμε ποιος θα είναι, όταν θα ξέρουμε», όπως δήλωσε ο Ζακ Μπράουν.

Ωστόσο, ο πρώτος και βασικός υποψήφιος για να πάρει τη θέση του Ισπανού είναι ο Τζένσον Μπάτον. Ο Βρετανός υπέγραψε συμβόλαιο με τη McLaren να μείνει εκτός δράσης για το 2017, με την οψιόν να επιστρέψει το 2018. Συνάμα, όμως, μπήκε και όρος να αντικαταστήσει οποιονδήποτε από τους δύο πιλότους (Αλόνσο, Στόφελ Φαντόρν), όταν κάποιος εξ' αυτών δε θα είναι διαθέσιμος.

Γι' αυτό και ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009 αποτελεί προτεραιότητα των Βρετανών. Άλλωστε, σε τέτοια περίπτωση είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις κάποιον έμπειρο, αντί για κάποιον που έχει μεν ταλέντο, αλλά όχι την πείρα να διαχειριστεί τους νέους κανονισμούς και να αγωνιστεί σε μία τόσο απαιτητική πίστα, όσο είναι το Μόντε Κάρλο.

Μάλιστα, ο Μπράουν... πέταξε το μπαλάκι στον Μπουγιέ. «Ο Ερίκ, ο οποίος διευθύνει την ομάδα της F1, είναι υπεύθυνος για να συστήνει ποιος θα μπει στο μονοθέσιο. Δε θα ήθελα να μοιραστώ με ποιον έχει συζητήσεις», πρόσθεσε ο ισχυρός άνδρας της McLaren.

Έτσι, είναι πολύ πιθανό να τον δούμε στο τιμόνι για πρώτη φορά, μετά τον περασμένο Νοέμβριο, όταν έτρεξε τελευταία φορά στην καριέρα του στο Άμπου Ντάμπι. Γεγονός που βρίσκει θετικό τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος θεωρεί ότι ακόμα είναι σε υψηλό επίπεδο ο συμπατριώτης του.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!