tromaktiko: Υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους το Άγιο Φως στο "Ελ. Βενιζέλος [photos - video]

Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους το Άγιο Φως στο "Ελ. Βενιζέλος [photos - video]



Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε δεκτό το Άγιο Φως, που έφθασε στην Αθήνα περίπου στις 7.30 το απόγευμα με ειδική πτήση...

«Φέρνοντας το Άγιο Φως στη φιλτάτη πατρίδα και στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Αγιωτάτης καθ' Ελλάδας Εκκλησίας κομίζουμε θερμές Πατριαρχικές ευχές και κάθε ευλογία εκ του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου του Κυρίου μας προς όλους», υπογράμμισε ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου, ο οποίος έκανε αναφορά στη σπουδαιότητα της Αφής του Αγίου Φωτός και ευχήθηκε να φωτίζει όλο τον κόσμο.

Από την πλευρά του, ο Mητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας μετέφερε τις ευχές του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου για τα δεινά που περνάει ο τόπος μας.


«Μεταφέρουμε μήνυμα Ανάστασης, ζωής, χαράς, ελπίδας αλλά και αλληλεγγύης, αγάπης και ειρήνης σε έναν κόσμο που δοκιμάζεται από τους πολέμους και τις στερήσεις, πέρα από εθνικότητα και φυλή», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, κατά την ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε για την υποδοχή του Αγίου Φωτός.

«Μήνυμα συνύπαρξης, ανεκτικότητας και συνεννόησης, με ιδιαίτερη σημασία σε μια παγκόσμια συγκυρία, όπου βρισκόμαστε αντιμέτωποι με φαινόμενα εξτρεμισμού και μισαλλοδοξίας. Μήνυμα που εύχομαι να δυναμώνει την προσωπική προσπάθεια του καθενός από εμάς αλλά και τη συλλογική προσπάθεια και αγώνα που κάνουμε ως λαός για δημιουργία, προκοπή και ευτυχία», πρόσθεσε. «Είχα και φέτος την τιμή να εκπροσωπήσω την ελληνική κυβέρνηση στην Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός και στην παραλαβή του από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ΄, έχοντας ζήσει με την ελληνική αντιπροσωπεία αυτές τις μοναδικές στιγμές», δήλωσε ακόμη ο κ. Αμανατίδης που έκλεισε ευχόμενος, «Καλή Ανάσταση και Λαμπρή! Χρόνια Πολλά».


Ακολούθως, το 'Αγιο Φως μεταφέρθηκε στον πρώτο του σταθμό, στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα και εν συνεχεία με ειδικές και προγραμματισμένες πτήσεις σε όλη την Ελλάδα.
Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις:



Δείτε βίντεο από την τελετή της αφής στα Ιεροσόλυμα:

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!