tromaktiko: Η γρήγορη αντίδραση οδηγού σχολικού έσωσε 56 μαθητές

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Η γρήγορη αντίδραση οδηγού σχολικού έσωσε 56 μαθητές



Δεν έχασε την ψυχραιμία της η οδηγός σχολικού Τερέζα Στρομπλ όταν άκουσε δύο από τους μαθητές, μέσα στο λεωφορείο που...
οδηγούσε, να φωνάζουν πως από κάπου βγαίνει καπνός.

Η γυναίκα έβγαλε αμέσως και τους 56 μαθητές που βρίσκονταν μέσα στο σχολικό, την Τρίτη το πρωί, και κάλεσε την Άμεση Δράση. Λίγο μετά το λεωφορείο τυλίχτηκε στις φλόγες.

Η Στρομπλ είναι βοηθός δασκάλα σε σχολείο του Ντάνκαν, στη Νότια Καρολίνα, και έκανε αυτό ακριβώς για το οποίο έχει εκπαιδευτεί. Με ηρεμία και ταχύτητα μετέφερε  τους 56 μαθητές από το σχολικό σε ασφαλές σημείο, με το σχολείο να την χαρακτηρίζει «αληθινή ηρωίδα».

Λίγα λεπτά μετά έφτασαν στο σημείο και οι πυροσβέστες για να σβήσουν τη φωτιά.

«Έκανε αυτό ακριβώς που έχει εκπαιδευτεί να κάνει» δήλωσε εκπρόσωπος του σχολείο στο δίκτυο CBS. «Ήταν ήρεμη, φρόντισε να παραμείνουν και οι μαθητές ήρεμοι. Φρόντισε για την ασφάλειά τους, αυτά ήταν η προτεραιότητά της. Είναι η ηρωίδα μας σήμερα».

Η Stroble κατάφερε να αποβιβάσει όλους τους μαθητές σε λιγότερο από ένα λεπτό και η γρήγορη δράση της ήταν σωτήρια.

Κάτοικος που περνούσε από το σημείο με το αυτοκίνητό του είπε πως είδε την έκρηξη του σχολικού και ένιωσε τη ζέστη της φωτιάς στη West Main Street του Ντάνκαν.

Από την έκρηξη και τη φωτιά δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός ενώ αξιωματούχοι του υπουργείου Παιδείας συνεργάζονται με την Πυροσβεστική για να βρουν τα αίτια του ατυχήματος.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!