Το παρακάτω άρθρο πού είδαμε σε εφημερίδα της Πάτρας αποτυπώνει πλήρως το χάος πού επικρατεί με τους κλέφτες και τις ασχολίες τους…
Το άρθρο αυτό ασχολείται βέβαια μόνο με τις κλεψιές στα Νοσοκομεία,
Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι ποντικοί μακρυχέρηδες – μακρυπόδιδες όπως θέλετε πέστε τους, πού ρημάζουν χώρους όχι μόνο Νοσοκομειακούς, αλλά και χώρους Ευγηρείων, εκεί πού οί ασθενείς δεν μπορούν να μιλήσουν έστω και αν βλέπουν χέρι να απλώνεται στο πορτοφόλι τους και να πετάει σαν μαύρο χελιδόνι !
Υπάρχουν ακόμη οι κλέφτες του χαλκού και των καλωδίων πού έχουν ρημάξει επίσης τα δημόσια έργα, τις τηλεπικοινωνίες, τις κεραίες, και πάει λέγοντας…
Μόνο καλώδια Στρατιωτικά και της Αεροπορίας δεν έχουν πειράξει γιατί ξέρουν πώς αυτά διέπονται από άλλο είδος Νόμου και θα τους πάνε μέσα για σαμποτάζ και κακούργημα! Η Εθνική Άμυνα λοιπόν γλιτώνει με τους Νόμους της και αν είχαν μυαλό οι πολιτικοί μας θα ψήφιζαν παράλληλους με αυτήν Νόμους σε περιπτώσεις κλοπών δημοσίων έργων, κτιρίων, κλπ.
Για να τους βάζανε μέσα μέ 10 χρόνια κάθειρξη, χωρίς αναβολές, εφέσεις,εξαγορές κλπ και να δείς μετά για πότε οι ρομά και οι γύφτοι,οί Αφγανοί, Πακιστανοί, Σομαλοί, κλπ-κλπ θα ξανατολμούσανε να πειράξουν καλώδια του ΟΤΕ, εναέρια συστήματα ΤΡΑΙΝΟΣΕ , αντλητικά συγκροτήματα, και οδικά δίκτυα.
Όταν λοιπόν βάλει το Κράτος μυαλό, τότε θα βάλουν και οι κλέφτες ωσαύτως μυαλό. Ώς τότε κάτσε Κράτος και πλήρωνε !
Αλλά δυστυχώς το Κράτος πληρώνει από τα χρήματα τα δικά μας, χρήματα δηλαδή τού λαού, ο οποίος λαός λές και έχει φάει κουτόχορτο ούτε διαμαρτύρεται δυναμικά σε τοπικούς βουλευτές, ούτε ξεσηκώνεται! Κι΄έτσι το κακό διαιωνίζεται μέχρι κάποτε να ξυπνήσουν κάποιοι και να πάρουν δραστικά μέτρα πρός την σωστή κατεύθυνση και κυρίως ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ !
Νοσοκομεία Πάτρας: Ο "παράδεισος" του κλεφταράκου
Πορτοφόλια, κινητά, ρούχα, παπούτσια κ.ά. είναι τα αντικείμενα κλοπών οι οποίες αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο για τα νοσοκομεία της Πάτρας. Ευτυχώς μέχρι σήμερα σε κανένα νοσοκομείο δεν έχουν σημειωθεί κλοπές ιατρικών μηχανημάτων και άλλου εξοπλισμού, όπως συνέβη σε άλλα νοσοκομεία της χώρας...
Η ενίσχυση της φύλαξης των νοσοκομείων αποτελεί πάγιο αίτημα του συνόλου των εργαζομένων. Σήμερα σε όλα τα νοσοκομεία το προσωπικό ασφάλειας πολλές φορές δεν αρκεί για να καλύψει όλες τις βάρδιες.
Ιδιαίτερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και στον «Αγ. Ανδρέα» όπου οι χώροι είναι ιδιαίτερα μεγάλοι με πολλές εισόδους και διάσπαρτες υπηρεσίες σε διάφορα κτίρια, το έργο καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο.
Δεν υπάρχει μέρα που να μην αναγραφούν περιστατικά στα βιβλία συμβάντων της ασφάλειας και στα δύο αυτά νοσοκομεία.
«Καθημερινά εργαζόμενοι, νοσηλευόμενοι και ασθενείς πέφτουν θύματα κλοπών. Να φανταστείτε ότι έφτασαν μέχρι και τα χειρουργεία, τα μαγειρεία και έχουν αφαιρέσει αντικείμενα από συναδέλφους. Δεν υπάρχουν αποδυτήρια και ντουλάπες όπου μπορούν να ασφαλίζουν τα πράγματά τους και αρκετοί συνάδελφοι έρχονται ντυμένοι από το σπίτι τους με τις φόρμες χειρουργείων, μονάδας κλπ. με ότι αυτό συνεπάγεται βέβαια για την υγιεινή και ασφάλεια του χώρου» εξηγεί στην «Π» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του «Αγ. Ανδρέα» Κώστας Πετρόπουλος.
Ειδικότερα στην ασφάλεια του νοσοκομείου υπηρετούν 3 άτομα. Το νοσοκομείο διαθέτει επίσης 4 θυρωρούς και στην παρούσα φάση ενισχύεται από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης η οποίας είχε προσληφθεί για τη φύλαξη του πολυώροφου κτιρίου μέχρι να παραδοθεί σε χρήση αλλά οι ανάγκες φύλαξης επέβαλαν την παράταση της παραμονής της.
«Εμείς έχουμε προτείνει να γίνει ένα ενιαίο τμήμα ασφάλειας του νοσοκομείου. Επίσης η πύλη, από τη στιγμή που έχει φύλακα να κλείνει να κατεβαίνουν οι μπάρες και να υπάρχει έλεγχος στο ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει. Σήμερα είναι ξέφραγο αμπέλι. Κι αυτό συμβαίνει όταν, πέραν των άλλων, υπάρχει υγειονομικό υλικό αφύλακτο».
Στο ίδιο νοσοκομείο έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα και οι κλοπές σε αυτοκίνητα του πάρκινγκ όπως και η πρόκληση φθορών σε οχήματα από τα οποία κάποιοι αφαιρούν καθρέφτες και άλλα εξαρτήματα. «Εκτός από τις κλοπές δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα επεισόδια που έχουν προκληθεί πολλές φορές εις βάρος γιατρών και νοσηλευτών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Ο κόσμος έχει αγριέψει αρκετά, και επομένως δεν μπορεί να πληρώνει την ανεπάρκεια του συστήματος ο γιατρός και ο νοσηλευτής. Πρέπει να υπάρχει προστασία στο χώρο που εργάζονται και αισθάνονται ασφάλεια» προσθέτει ο κ. Πετρόπουλος.
ΠΓΝΠ: Αχανείς οι χώροι...
Πλούσιο το δελτίο κλοπών και φθορών και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Παρά τις προσπάθειες και την οργάνωση των 12 ανδρών της ασφάλειας και της ιδιωτικής εταιρείας το πρόβλημα είναι έντονο.
«Σχεδόν καθημερινά είμαστε είτε θύματα είτε μάρτυρες τέτοιων περιστατικών που σημειώνονται από το χώρο του πάρκινγκ μέχρι το εσωτερικό του νοσοκομείου» μας είπε ο γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων Απόστολος Αθανασόπουλος.
"Τελευταία έχει εντατικοποιηθεί η προσπάθεια των συναδέλφων της ασφάλειας και βγαίνει ένα πρόγραμμα κάλυψης σχεδόν όλων των χώρων. Η έκταση όμως είναι πολύ μεγάλη, οι χώροι αχανείς και δύσκολα μπορεί να ελέγχεται ανά πάσα στιγμή. Προφανώς χρειάζεται ενίσχυση της ασφάλειας».
Η οδηγία πάντως που δίνεται σε ασθενείς και συνοδούς είναι «να μην κουβαλούν μαζί τους χρήματα ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα και φυσικά να μην τα αφήνουν εκτεθειμένα» καταλήγει ο κ. Αθανασόπουλος.
ΜΑΡΙΝΑ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ