tromaktiko: Ξύλο μετά… μουσικής στα Άνω Λιόσια μεταξύ κατοίκων και Ρομά

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Ξύλο μετά… μουσικής στα Άνω Λιόσια μεταξύ κατοίκων και Ρομά



Απίστευτα περιστατικά καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Γεωργίου στα Άνω Λιόσια, με πρωταγωνιστές τους ίδιους αλλά και μερίδα Ρομά...


Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εδώ και αρκετές ημέρες στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, αλλά και λίγα τετράγωνα πιο πάνω στην περιοχή του αμαξοστασίου, οι κάτοικοι αντιμετώπισαν μεγάλο πρόβλημα με την μουσική, την οποία ολημερίς είχαν στη… διαπασών οι Ρομά που διαμένουν στις διπλανές παράγκες.

Με τη μουσική να παίζει… μέρα-νύχτα, η αντοχή των κατοίκων της γειτονιάς εξαντλήθηκε και τα νεύρα οξύνθηκαν, σε τέτοιο βαθμό ώστε να προκύψει παρεξήγηση και χειροδικία μεταξύ των δύο πλευρών!

Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα (την Πρωτομαγιά) κάτοικοι της γειτονιάς δέχθηκαν επισκέψεις για το καθιερωμένο ψήσιμο. Ωστόσο η δυνατή μουσική που ερχόταν από τα φορτηγάκια των Ρομά ενοχλούσε και σε κάποια στιγμή έγινε παρατήρηση, προκειμένου οι τελευταίοι να κλείσουν ή να χαμηλώσουν τη μουσική.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των κατοίκων, οι υποδείξεις τους όχι μόνο δεν εισακούστηκαν, αλλά είχαν ως αποτέλεσμα οι Ρομά να αντιδράσουν ιδιαίτερα άσχημα, πετώντας πέτρες και χτυπώντας τους κατοίκους με τους οποίους πιάστηκαν στα χέρια.

Οι αναφορές κάνουν λόγο για αιμόφυρτους τραυματίες, ενώ δυσαρέσκεια υπάρχει και προς την αστυνομία, την οποία χαρακτήρισαν «άφαντη».

Δεδομένα είναι τα παράπονα προς τη διοίκηση του Δήμου Φυλής για την εγκληματική ανοχή που επιδεικνύει.

Για τη γειτονιά, η κατάσταση θυμίζει «καζάνι που βράζει» και οι άνθρωποι εκεί κάνουν έκκληση προς πάσα κατεύθυνση, προκειμένου να ακουστεί η φωνή τους, πριν τα πράγματα πάρουν ακόμα χειρότερη τροπή.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!