tromaktiko: Γιουβέτσι στην κατσαρόλα

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Γιουβέτσι στην κατσαρόλα



Υλικά συνταγής
800γρ. μοσχαρίσιο κρέας σε μικρά κομμάτια (ελιά ή χτένι)...

1½ κούπα κριθαράκι μέτριο
2 κρεμμύδια ξερά μέτρια
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
250ml. χυμός ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
10 κόκκοι μπαχάρι
1 κ.γ. κανέλα
½ καγιέν
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
½ κ.γ. γαρίφαλο
1 κ.γ. ζάχαρη
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

Σε κατσαρόλα με λάδι τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα μπαχαρικά.
Ρίχνουμε τον πελτέ, το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και τα φύλλα δάφνης και προσθέτουμε αρκετό νερό.
Σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Φροντίζουμε να υπάρχει αρκετή ποσότητα νερού μέχρι να βάλουμε το κριθαράκι.
Προσθέτουμε το κριθαράκι, αλάτι και λίγο έξτρα ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το βράσιμο περίπου 20 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζεστό νερό.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!