tromaktiko: Απ' όλα έχει ο "μπαξές": Και μειώσεις και πάγωμα μισθών στο Δημόσιο - Τρόμος για εκατομμύρια εργαζομένους

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Απ' όλα έχει ο "μπαξές": Και μειώσεις και πάγωμα μισθών στο Δημόσιο - Τρόμος για εκατομμύρια εργαζομένους



Και μειώσεις και πάγωμα μισθών προβλέπεται στο Δημόσιο και μάλιστα άμεσα με τις νομοθετικές διατάξεις που έρχονται στη Βουλή με το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας...
Στο στόχαστρο μπαίνουν τα ειδικά μισθολόγια με επανυπολογισμό των μισθών και τη δημιουργία προσωπικής διαφοράς για τους ενστόλους.

Ουσιαστικά θα γίνει νέα κατηγοριοποίηση των επαγγελμάτων και έτσι θα υπάρξουν στο άμεσο μέλλον αντί 20 8 κατηγορίες ειδικών μισθολογίων.
Οι αποδοχές για ορισμένους θα είναι μικρότερες ενώ θα υπάρξει και πάγωμα των αποδοχών για 160.000 άτομα.
Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει σταδιακές μειώσεις των αποδοχών των νεοεισερχόμενων για εργασία στο Δημόσιο που θα φτάσουν ως και το 20% σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα των αμοιβών στα ειδικά μισθολόγια.
Για τους υφιστάμενους Δημοσίους υπαλλήλους, η διαφορά με τους παλιούς θα παραμείνει ως προσωπική διαφορά.
Υπολογίζεται ότι η διαφορά νέων παλιών θα είναι μεσοσταθμικά κοντά στο 15% και θα διατηρηθεί για τρία χρόνια τουλάχιστον.
Οι ασφαλιστικές εισφορές ωστόσο αυξάνονται και έτσι οι 160.000 εργαζόμενοι του Δημοσίου που υπάγονται σήμερα στα ειδικά μισθολόγια θα δουν μειώσεις από 5% ως 7%. Θα έχουν δηλαδή σίγουρα μια μείωση τώρα ενώ το θέμα της προσωπικής διαφοράς στον μισθό τους μένει ανοιχτό να συζητηθεί ξανά μέσα στην επόμενη τριετία.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!