tromaktiko: Δήλωση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Πειραιά και Νήσων Γεωργίας Γεννιά, για την Εργατική Πρωτομαγιά

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Δήλωση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Πειραιά και Νήσων Γεωργίας Γεννιά, για την Εργατική Πρωτομαγιά



H φετινή Πρωτομαγιά αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, που βρίσκονται αντιμέτωποι...
με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και την προσπάθεια της ακροδεξιάς να διευρύνει την παρουσία της. Ιδιαίτερα για τους Έλληνες που καθημερινά αντιμετωπίζουν τα αποτελέσματα της επιτροπείας και των εκβιασμών των δανειστών, οι οποίοι επιχειρούν να διαλύσουν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, εξυπηρετώντας οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα και διευρύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες.

Τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα τελευταία χρόνια, συνεχίζουν να αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στις προσπάθειες της σημερινής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις των ευρωπαϊκών και εγχώριων ελίτ, που στοχεύουν στην καταπάτηση όλων των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Τρανά παραδείγματα αποτελούν η συρρίκνωση των μισθών, η διευκόλυνση των απολύσεων, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η μείωση των κατώτατων ορίων αμοιβών και γενικότερα η ελαστικοποίηση όλων των εργασιακών σχέσεων.

Σε μία τέτοια δύσκολη στιγμή, ενδεχομένως τη δυσκολότερη μετά τη μεταπολίτευση που διέρχεται η χώρα μας, μοναδική λύση είναι ο εργαζόμενος λαός, μέσα από την αγωνιστική του παρουσία στις συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά,  να υπερασπιστεί τα εργατικά δικαιώματα και να στηρίξει τις πολιτικές που έχουν στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ευημερίας και της δικαιοσύνης.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!