tromaktiko: Εξελίξεις: Η Ελλάδα συζητήθηκε στην G7 - Ικανοποιημένος ο Σόιμπλε - Ο Τσίπρας βλέπει Λαγκάρντ στο Πεκίνο

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Εξελίξεις: Η Ελλάδα συζητήθηκε στην G7 - Ικανοποιημένος ο Σόιμπλε - Ο Τσίπρας βλέπει Λαγκάρντ στο Πεκίνο



Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την Ελλάδα τις τελευταίες ώρες. Πριν από λίγο, ο  υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε...
δήλωσε ότι η Ελλάδα συζητήθηκε στο περιθώριο της συνόδου της G7 στο Μπάρι και ότι αναμένει λύση.

Όλα αυτά την ώρα που στην ατζέντα των συναντήσεων του Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα ανακοινώθηκε πως περιλαμβάνεται και η Κριστίν Λαγκάρντ. Οι επαφές του Πρωθυπουργού με την επικεφαλής του ΔΝΤ είναι συχνές και θεωρείται ως τη συνάντηση θα έχει διαμορφωθεί, μετά και τις επαφές στο Μπάρι μια συγκεκριμένη εικόνα για τον οδικό χάρτη που αφορά στο ελληνικό χρέος.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει παράλληλα κρίσιμες επαφές με την κινεζική πλευρά στο ζήτημα της εξόδου της χώρας στις αγορές τον ερχόμενο Ιούλιο.
Το εγχείρημα αν και θεωρείται δύσκολο μπορεί να αποτελέσει την αρχή της επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα μέσω δανεισμού απευθείας από τις αγορές. Η συμμετοχή της Κίνας στο εγχείρημα αυτό μπορεί να δώσει στην ελληνική πλευρά το επιθυμητό αποτέλεσμα για ένα επιτόκιο δανεισμού κοντά στο 3,5%.

Σε όλα αυτά "κουμπώνει" και η μυστική συνάντηση του Πόουλ Τόμσεν με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ειδήσεις" η συνάντηση έγινε μια μέρα πριν την έναρξη της συνόδου των G7 στο Μπάρι της Ιταλίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ειδήσεις” δρομολογείται λύση του ζητήματος ως τις 15 Ιουνίου. Σημαντικές αποφάσεις θα παρθούν τόσο στη σύνοδο των G7, όσο όμως και στο Eurogroup της 22ας Μαϊου, ωστόσο οριστικές αποφάσεις μάλλον δεν πρόκειται να ληφθούν ως τα μέσα του Ιουνίου. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι το ΔΝΤ ρίχνει ξανά στο τραπέζι την πρόταση για παράταση της ωρίμανσης των ελληνικών δανείων κατά 40 έτη.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!