tromaktiko: ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ: Δείτε τι είχε μία ηλικιωμένη στο σαλόνι της... [photo]

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ: Δείτε τι είχε μία ηλικιωμένη στο σαλόνι της... [photo]



Έκπληκτοι έμειναν οι ειδικοί μίας εταιρείας δημοπρασιών, όταν... στο σαλόνι μίας ηλικιωμένης στο Έσσεξ της Βρετανίας, βρήκαν μία αιγυπτιακή σαρκοφάγο 3.000 ετών!
Την σαρκοφάγο ανακάλυψαν ειδικοί της εταιρείας δημοπρασιών Reeman Dansie όταν τους ζητήθηκε να ερευνήσουν το σαλόνι μίας ηλικιωμένης γυναίκας στο Έσσεξ , αφότου εκείνη μεταφέρθηκε σε γηροκομείο.

Αντί να βρουν κάποια κοσμήματα, οι ειδικοί ανακάλυψαν την 3.000 ετών σαρκοφάγο, η οποία πιστεύεται πως κάποτε αποτελούσε την τελευταία κατοικία μίας γυναίκας ανώτερης κοινωνικής τάξης.

Η αξία της σαρκοφάγου εκτιμάται πως αγγίζει τις 6.000 λίρες, αλλά σε δημοπρασία η τιμή αυτή ενδέχεται να "εκτιναχθεί"

Ο κ. Stacey, εκτιμητής της εταιρείας δημοπρατήσεων, ήταν ο πρώτος που αντίκρυσε το σπουδαίο εύρημα και δήλωσε πως "ήταν σίγουρα το αρχαιότερο αντικείμενο που κλήθηκα ποτέ να εξετάσω στην καριέρα μου".

Οι ειδικοί θεωρούν πως η σαρκοφάγος έφτασε στην Αγγλία κατά την διάρκεια των Ναπολεόντειων Πολέμων του 19ου αιώνα και πως η ηλικιωμένη την πήρε όταν ένα τοπικό μουσείο έκλεισε.

Ο James Grinter, διευθύνων σύμβουλος της Reeman Dansie, δήλωσε: "Ήταν πολύ κοινότυπο το να συλλέγουν αρχαία αιγυπτιακά αντικείμενα εκείνη την εποχή. Η σαρκοφάγος είναι απόκοσμη αλλά πραγματικά εκπληκτική και σου παίρνει την ανάσα".
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!