tromaktiko: Να πώς αυτός ο 17χρονος πετάει πάντα διακεκριμένη θέση

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Να πώς αυτός ο 17χρονος πετάει πάντα διακεκριμένη θέση



Τη δυνατότητα να πετάνε business class δεν την έχουν οι περισσότεροι, μιας και χρειάζονται κάθε διαθέσιμο ευρώ για όταν αγγίξουν έδαφος...


Αν δεν χρειαζόταν βέβαια να τινάξεις τον τραπεζικό σου λογαριασμό στον αέρα, θα το σκεφτόσουν σίγουρα. Κι εδώ μπαίνει στην ιστορία μας ο Ζακ Τζορτζ!

Ένας 17χρονος Αυστραλός δηλαδή που πετάει συχνά στην πρώτη θέση χωρίς να ξοδεύει μια περιουσία.

Υπάλληλος των McDonald's αρχικά, ο πιτσιρικάς κυνηγούσε μανιωδώς τα προνόμια της πιστωτικής του κάρτας που εξαργυρώνονται σε αεροπορικούς πόντους και μίλια, κι έτσι δεν ξόδευε δολάριο.

«Από όταν ήμουν 13 ή 14, είχα εμμονή με τις πτήσεις και πετούσα τα Σαββατοκύριακα από το Μπρίσμπεϊν στο Σίδνεϊ για να βγάλω φωτογραφίες αεροσκαφών», είπε στο Escape.com, για να συνεχίσει: «Το πράγμα γινόταν όμως αρκετά ακριβό, κι έτσι έπρεπε να βρω έναν τρόπο να το κάνω φτηνότερα, οπότε ξεκίνησα να ψάχνω τους πόντους της πιστωτικής κάρτας και τι αξία είχαν».

Και πού κατέληξε; Ότι «είναι σχεδόν σαν χρήμα»! Ξεψαχνίζοντας λοιπόν τις πιστωτικές και τα οφέλη τους, βρήκε τις καλύτερες προσφορές που είχαν να κάνουν με δωρεάν μίλια, μετατρέποντας το χόμπι του σε κανονική απασχόληση. Τώρα είχε στα χέρια του ένα σχετικό blog και έφτασε να κλείνει συμφωνίες με αεροπορικές εταιρίες.

Αυτός και οι γονείς του έφτασαν να κατέχουν 10 πιστωτικές κάρτες. Όχι όμως όποιες να ’ναι, παρά μόνο αυτές που έδιναν δώρα μίλια και εξασφάλιζαν πλουσιοπάροχες εκπτώσεις στα εισιτήρια.

Ψάξε ψάξε, βρήκε τελικά τον τρόπο να ταξιδεύει όπου θέλει στον κόσμο και με βασιλικό μάλιστα τρόπο, αποδεικνύοντας πως κάποια πράγματα δεν είναι καθόλου τυχαία. Θέλουν απλώς τον τρόπο τους.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!