tromaktiko: 3 συχνά λάθη που κάνεις σε πρόσωπο, μαλλιά και νύχια

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

3 συχνά λάθη που κάνεις σε πρόσωπο, μαλλιά και νύχια



Όλες μας, λίγο ή πολύ, έχουμε συγκεκριμένες συνήθειες για την καθημερινή περιποίηση και είμαστε πεπεισμένες ότι μας...
κάνουν καλό. Έχεις όμως σκεφτεί ότι κάποια πράγματα που κάνεις για την επιδερμίδα, τα μαλλιά και τα νύχια σου είναι απλά μία συνήθεια που στην πραγματικότητα δε σε ωφελεί καθόλου;

Θέλω να σου πω, ότι ακόμα και οι μικρές, καθημερινές συνήθειες, που μπορεί να σου φαίνονται αθώες, μπορούν να βλάψουν το τρίπτυχο πρόσωπο-μαλλιά-νύχια. Πάμε όμως να τα δούμε αναλυτικά για να ξέρεις κι εσύ τι να κάνεις για να τα διορθώσεις.

Πρόσωπο
Το έχεις ακούσει τόσες φορές που θα νομίζεις ότι σου κάνω πλάκα, αλλά συμβαίνει ακόμα συχνά. Επομένως δεν μπορώ να μην επισημάνω για πολλοστή φορά ότι δεν πρέπει να κοιμάσαι, αν πρώτα δεν έχεις καθαρίσει το πρόσωπό σου. Φυσικά το ντεμακιγιάζ είναι απαραίτητο, αλλά ακόμα κι αν δεν έχεις βαφτεί μία μέρα, αυτό δε σημαίνει ότι είσαι έτοιμη για ύπνο. Το πρόσωπό σου έχει ανάγκη από ένα καλό καθάρισμα πριν κοιμηθείς. Έτσι θα απορροφηθεί καλύτερα η κρέμα σου και όλες οι διεργασίες της επιδερμίδας που συμβαίνουν το βράδυ, θα διευκολυνθούν. Επιπλέον, αν δεν καθαρίζεις το πρόσωπό σου πριν κοιμηθείς, μην παραπονιέσαι για τα σπυράκια που θα εμφανίζεις συχνά-πυκνά. Γι' αυτό ένα ήπιο καθαριστικό είναι ό,τι χρειάζεσαι κάθε βράδυ για να έχεις τη βάση για ένα λαμπερό πρόσωπο.


Μαλλιά
Μπορεί να ακούς ακόμα τη γιαγιά σου να σου λέει ότι πρέπει να κάνεις καθημερινά 100 ''βουρτσιές'' για να έχεις τέλεια μαλλιά, αλλά στην πραγματικότητα δεν ισχύει. Τουλάχιστον όχι πια, αφού αν λάβεις υπόψη ότι η ποιότητα της τρίχας επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την διατροφή και αν προσθέσεις και την ταλαιπωρία από βαφές και styling, τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Δε χρειάζεται να το παρακάνεις με το βούρτσισμα, καθώς τα μαλλιά σπάνε και τα φυσικά έλαια μεταφέρονται σε όλο το μήκος της τρίχας με αποτέλεσμα να λαδώνουν πιο εύκολα. Επίσης, μην ξεχάσεις να βρεις μία καλή βούρτσα, ιδανική για τον τύπο των μαλλιών σου που θα τα ξεμπλέκει χωρίς να τα ταλαιπωρεί.

Νύχια
Το πρόβλημα εδώ βρίσκεται στα ενοχλητικά πετσάκια που θες να ξεφορτωθείς όσο πιο γρήγορα γίνεται. Όσο τα βγάζεις, τόσο εμφανίζονται συχνότερα. Από το να τα κόβεις με το ειδικό πενσάκι (είναι ανακουφιστική η αίσθηση μετά, ξέρω), βρες άλλους τρόπους να τα φροντίσεις. Ένα λαδάκι για να τα μαλακώσεις είναι ιδανικό. Εφάρμοσε κάθε βράδυ στα πετσάκια σου σε χέρια και πόδια και θα δεις τη διαφορά αμέσως.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!