tromaktiko: Τα 6 πράγματα που κάθε ζευγάρι πρέπει να συζητήσει πριν συγκατοικήσει

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Τα 6 πράγματα που κάθε ζευγάρι πρέπει να συζητήσει πριν συγκατοικήσει



Η συγκατοίκηση ενός ζευγαριού είναι μεγάλη απόφαση και θα πρέπει να τηρηθούν κανόνες και να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις, για να μην βρεθείτε προ...
εκπλήξεως.

Αυτά είναι τα 6 θέματα για τα οποία πρέπει να μιλήσετε, πριν κάνετε το επόμενο βήμα:

Πού θέλετε να μείνετε

Σε περίπτωση που ένας από τους δυο σας αλλάζει πόλη (ή ακόμα και σπίτι) για να είστε μαζί, θα πρέπει να συζητήσετε αρχικά το αν θα μεταφερθείς εσύ στο σπίτι του, εκείνος στο δικό σου ή αν κάνετε μια νέα αρχή μαζί. Ακόμα κι αν η μετακόμιση σας δεν είναι μακριά από το μέρος που μένετε τώρα, ρώτησε τον πού φαντάζεται τον εαυτό του να μένει στο μέλλον. Αν εκείνος για παράδειγμα θέλει να μείνει στην επαρχία αλλά εσύ δε μπορείς να φανταστείς τον εαυτό του εκτός Αθήνας, θα πρέπει να κάνετε ένα συμβιβασμό.

Πώς θα πληρώνετε το νοίκι

Θα μοιράσετε το ποσό του ενοικίου στη μέση; Θα ανοίξετε κοινό τραπεζικό λογαριασμό για να πληρώνετε τους λογαριασμούς; Είναι σημαντικό να συμβάλετε και οι δύο στη συντήρηση του σπιτιού και να έχετε μιλήσει από νωρίς για το πώς θα τα καταφέρετε.

Οι πρωινές σας συνήθειες

Εκτός κι αν σκοπεύετε να έχετε ξεχωριστές κρεβατοκάμαρες με δικά τους μπάνια, οι ώρες που πηγαίνετε για ύπνο και ξυπνάτε κάθε πρωί θα πρέπει σίγουρα να συζητηθούν πριν το μεγάλο βήμα. Μιλήστε για το τι ώρα πρέπει να σβήνουν τα φώτα και το ποιος θα πρέπει να μπαίνει πρώτος για ντους το πρωί.

Πώς θα χειριστείτε τους καλεσμένους

Από τη στιγμή που αποφασίσατε να συγκατοικήσετε, οι δικοί του καλεσμένοι είναι και δικοί σου. Είσαστε και οι δυο πρόθυμοι να φιλοξενείτε φίλους στους καναπέδες σας αν χρειαστεί; Θα μπορούσε εκείνος να αφήσει μερικούς φίλους του να μείνουν στο σπίτι σας αν εσύ λείπεις; Θέστε κάποια όρια προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες και έντονες αντιδράσεις την κρίσιμη στιγμή.

Πώς θα μοιράσετε τις υποχρεώσεις του σπιτιού

Σε περίπτωση που δεν είσαι έτοιμη ή διατεθειμένη να είσαι η σεφ του σπιτιού εφτά ημέρες την εβδομάδα, μια συζήτηση για το ποιος θα μαγειρεύει και ποιες μέρες, πόσο συχνά θα τρώτε έξω και θα παραγγέλνετε είναι απαραίτητη. Αν για παράδειγμα απολαμβάνεις να μαγειρεύεις αλλά η ιδέα και μόνο του πλυσίματος των πιάτων σε κάνει να υποφέρεις, μπορεί να το αναλαμβάνει εκείνος όποτε εσύ φτιάχνεις το βραδινό σας.

Πώς θα διατηρήσετε το πάθος ζωντανό

Παρ’όλο που θα μένετε μαζί και θα βλέπεστε καθημερινά, είναι σημαντικό να βρείτε χρόνο για εξόδους. Αν προσπαθείτε να κάνετε οικονομία, κρατήστε μερικά χρήματα για ένα δείπνο στο αγαπημένο σας εστιατόριο μια φορά το μήνα, κατά το οποίο θα αποφύγετε να συζητήσετε για λογαριασμούς, σπιτικές υποχρεώσεις και ενοίκια.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!