tromaktiko: Αληθινή ιστορία της περιπτερούς: Τι να κάνει η άσχημη και φτωχή άρχισε να σηκώνει τα πόδια...

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Αληθινή ιστορία της περιπτερούς: Τι να κάνει η άσχημη και φτωχή άρχισε να σηκώνει τα πόδια...



Αληθινή ιστορία που τη γνωρίζουν όλοι...
οι Έλληνες, την υπενθυμίζω με τα πραγματικά ονόματα των πρωταγωνιστών της. «Θέλω να παντρευτώ την κόρη σου» είπε ο Γιώργος, καλό παιδί, από σπίτι και κορμί αθλητικό. Μα, είναι άσχημη η κόρη μου, λέει αμήχανα ο μέλλων πεθερός του. «Δεν μ' ενδιαφέρει, εγώ την αγαπάω την Ελλάδα» επιμένει ο υποψήφιος γαμπρός. Μα, είναι και φτωχή η θυγατέρα μου, απορεί ο μπαμπάς της. «Ούτε κι αυτό με σταματάει, εγώ την αγαπάω την Ελλάδα», τον χαβά του ο George.

Ελλάδα είναι το όνομα της φτωχής και άσχημης γκόμενας, που μοναδική της προίκα είναι ένα περίπτερο. Γίνεται ο γάμος και έπειτα από λίγες εβδομάδες ο άνδρας της Ελλάδας τής ξηγιέται στο αλλιώς.

- Ελλάδα, εγώ είμαι ένας αχαΐρευτος σύζυγος, ανίκανος να βγάλω λεφτά. Το περίπτερο που δουλεύεις δεν αφήνει τίποτα. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, παρά να γίνεις π@@@άνα.

Τι να κάνει η άσχημη και φτωχή και άμοιρη Ελλάδα. Άρχισε να σηκώνει τα πόδια. Μέχρι που δεν άντεξε και τον διαολόστειλε τον Γιώργο. Μεταξύ μας, ένας λόγος ήταν και το ότι το γειτονόπουλο, ο Αντώνης, της έκανε τα γλυκά μάτια.

- Σε θέλω, Ελλάδα, σε θέλω πολύ. Παράτα τον Γιώργο που σ' έβγαλε στο πεζοδρόμιο κι έλα σε μένα.

Παντρεύτηκε τον Αντώνη η Ελλάδα, που μεταξύ μας δεν ήταν και πολύ περήφανη στο μυαλό. Έπειτα από λίγες εβδομάδες ο σύζυγος της είπε «κάτι» στο αφτί που την ανησύχησε. «Ελλάδα, δεν μ' αρέσει καθόλου αυτό, αλλά δεν γίνεται διαφορετικά. Θα ξαναρχίσεις, ξέρεις εσύ, να πηγαίνεις μ' άλλους άνδρες, όμως σε διαβεβαιώ ότι έπειτα από ένα-δύο χρόνια θα είσαι μόνο δική μου...».

Μία ημέρα εμφανίστηκε στο περίπτερο ένας άγνωστος στη γειτονιά, στο όνομα Αλέξης. Ζήτησε την εφημερίδα «Αυγή» και προφυλακτικά. Την άλλη μέρα ο Αλέξης ζήτησε πάλι την «Αυγή» και χαρτομάντηλα αρωματικά. Την τρίτη ημέρα ο Αλέξης ζήτησε από την Ελλάδα να βγουν ραντεβού.

- Γιατί; Θες να με γ@μ@σεις κι εσύ στο τζάμπα, ρώτησε τον Αλέξη η Ελλάδα. Αν με θες, να πας να με ζητήσεις, από τον πατέρα μου.

«Γιατί να στη δώσω, σύντροφε Αλέξη;» του είπε προβληματισμένος ο μπαμπάς της Ελλάδας.

- Επειδή εγώ δεν είμαι σαν τον Γιώργο και τον Αντώνη. Εγώ δεν τη θέλω π@τ@ν@ τη γυναίκα μου.

Το παραμύθι δεν τελείωσε. Ποιο ήταν το τέλος του; Έλα! Σαν να μη το ξέρεις.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!