tromaktiko: Χάπι ενάντια στην… καψούρα!

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Χάπι ενάντια στην… καψούρα!



Η πρόοδος της επιστήμης μπορεί σύντομα να κάνει πραγματικότητα το φάρμακο κατά της καψούρας και της παθολογικής αγάπης...
αντιμετωπίζοντας ιατρικά την κατάσταση, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με την κατάθλιψη και τους κάθε είδους εθισμούς. Φαίνεται ότι η αγάπη είναι στ’ αλήθεια ναρκωτικό, καθώς πρόσφατες μελέτες δείχνουν πως υπάρχουν εκτεταμένες ομοιότητες μεταξύ εγκεφάλων που βρίσκονται υπό την επήρεια ορισμένων ναρκωτικών και αυτών που είναι ερωτευμένοι.

Και στις δύο περιπτώσεις, ενεργοποιείται το σύστημα ανταμοιβής του εγκεφάλου, έτσι ώστε να πηγαίνουμε στα ουράνια όταν όλα είναι καλά αλλά να πέφτουμε στα πατώματα όταν στερηθούμε αυτό αγαπάμε. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι δύο καταστάσεις, της καψούρας και των ναρκωτικών, σχεδόν εξισώνονται νευροχημικά. Κι αν αναρωτιέται κανείς γιατί να θέλουμε να γιατρέψουμε την αγάπη, αρκεί να αναλογιστεί πόσες σχέσεις είναι επιβλαβείς αλλά για κάποιο λόγο οι άνθρωποι δεν μπορούν να τις εγκαταλείψουν. Ένα τέτοιο φάρμακο θα μπορούσε να αποτρέψει περιπτώσεις κατάθλιψης, ενδοοικογενειακής βίας, ακόμα και αυτοκτονίες, από έρωτα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!