tromaktiko: «Μονομαχία» Τόσκα – Χρυσόγονου για το «άβατο» στο Μενίδι

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

«Μονομαχία» Τόσκα – Χρυσόγονου για το «άβατο» στο Μενίδι



Σε επιφυλακή βρίσκεται η Αστυνομία μετά την τραγωδία με τον 11χρονο μαθητή στο Μενίδι, που σκοτώθηκε από...
αδέσποτη σφαίρα, αλλά και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το Σαββατοκύριακο στην περιοχή.

Οπως εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον realfm 97,8 η κατάσταση θα εκτονωθεί. Ο κ. Τόσκας τόνισε ότι η Δυτική Αττική είναι η πιο προβληματική περιοχή στην Ελλάδα, όμως το άβατο, όπως επεσήμανε, μπορεί να σπάσει.

«Μπορεί να σπάσει, όχι μόνο με αστυνομικά μέτρα. Με περισσότερα αστυνομικά μέτρα θα συμφωνήσω, αλλά και με προσανατολισμό των νεαρών παιδιών των Ρομά στην εκπαίδευση, στην επαγγελματική ενασχόληση τη νόμιμη και μόνο τότε θα δούμε στροφή των πραγμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφερόμενος στην αστυνομική παρουσία, τόνισε χαρακτηριστικά ότι κάποτε τα περιπολικά δεν έμπαιναν στους καταυλισμούς, ενώ τώρα μπαίνουν και απάντησε στις καταγγελίες για αποδυνάμωση των τοπικών τμημάτων λέγοντας: «Κάποιοι μπερδεύουν το παρελθόν με το παρόν, τις παλιές ιστορίες που ακούνε. Έχω απαγορεύσει κάθε μετάθεση αστυνομικού, εκτός αν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος, από την περιοχή. Ισα-ίσα προσπαθούμε να ενισχύσουμε με κόσμο που αποσύρουμε από αλλού την περιοχή. Με πολλές δυσκολίες. Παρ’ όλα αυτά έχουμε ενισχύσει, όχι θεαματικά, αλλά έχουμε ενισχύσει την αστυνομική παρουσία».

Με αφορμή την τοποθέτηση του Ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονου στον realfm ότι δεν μπορεί 20 μήνες να είναι υπουργός και να μιλάει για άβατο ο κ. Τόσκας απάντησε: «Θα του πρότεινα να πάει και στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, που είναι και η περιοχή του για να μας κάνει προτάσεις και γι’ αυτή την περιοχή».

Μάλιστα συνεχίζοντας την επίθεση στον κ. Χρυσόγονο ανέφερε: «Οι προτάσεις δεν θα πρέπει να γίνονται από την κεντρική πλατεία των Βρυξελλών , οι προτάσεις είναι καλύτερα να γίνονται από τους ανθρώπους που ζουν εδώ».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!