Υλικά συνταγής
250γρ. βούτυρο φρέσκο
250γρ. ζάχαρη
250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
5 αυγά
1 φακελάκι baking powder
1 βανίλια
100γρ. τριμμένη κουβερτούρα
Διαδικασία συνταγή
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και μόλις αφρατέψουν, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μαρίζ.
Βάζουμε χαρτάκια στις θήκες για μάφινς και μοιράζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ψηθούν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη.
Πηγή