tromaktiko: Τι μπορώ να τρώω απέξω χωρίς να παχαίνω;

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Τι μπορώ να τρώω απέξω χωρίς να παχαίνω;



Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να πάρετε μαγειρευτό φαγητό από το σπίτι ή το εστιατόριο τότε τα έτοιμα γεύματα που θα επιλέξετε πρέπει να έχουν ποικιλία θρεπτικών συστατικών...

Εύκολες και γρήγορες θρεπτικές επιλογές είναι οι παρακάτω:

Παραδοσιακό σουβλάκι με πίτα : Οι περισσότεροι το θεωρούν απαγορευμένο, ενώ επιλέγοντας τα σωστά υλικά διατηρεί πλούσια διατροφική αξία. Προτιμήστε κοτόπουλο αντί για χοιρινό, μειώνοντας έτσι την πρόσληψη λιπαρών. Με αυτόν τον τρόπο ικανοποιείτε τις ανάγκες σας σε πρωτεΐνη, που είναι απαραίτητη για τη μυϊκή ενδυνάμωση. Επιπλέον, όταν επιλέξετε αλάδωτη πίτα συνδυάζεται το τερπνόν μετά του ωφελίμου: γεύση και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που ενισχύουν το νευρικό σύστημα και την πνευματική διαύγεια. Τέλος, προσθέστε ντομάτα και κρεμμύδι που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά (λυκοπένιο, φλαβονοειδή).

Μακαρονάδα ή ριζότο ή πατάτες βραστές ή μπαγκέτα ολικής άλεσης: Σας γεμίζει ενέργεια!!! Πολύ γρήγορα και εύκολα στην προετοιμασία της όταν συνδυάζεται με σάλτσα λαχανικών (πιπεριά, ντομάτα), μανιτάρια, τυρί, άπαχα αλλαντικά προσφέρει στο δευτερόλεπτο γεύση και θρέψη: Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυλλικό οξύ για ανθεκτικό νευρικό σύστημα, ενισχυμένο μεταβολισμό, ασβέστιο για γερά οστά και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας για ισχυρούς μύες!!!

Σαλάτα ωμή ή βραστή με τόνο ή κοτόπουλο ή θαλασσινά και ξηρούς καρπούς: Αποφύγετε το σκορβούτο! Τα λαχανικά αναμφισβήτητα δε θα πρέπει να λείπουν από την καθημερινή διατροφή εφόσον είναι πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, μέταλλα, βιταμίνες και νερό προσφέροντας πολλαπλή προστασία στον οργανισμό όπως καλύτερη λειτουργία του εντέρου, καταπολέμηση δυσκοιλιότητας, μειωμένη αποθήκευση λίπους και πρόληψη από διάφορες μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα. Επίσης, σε συνδυασμό με τόνο ή κοτόπουλο ή θαλασσινά αποτελούν ένα πλήρες γεύμα εφοδιάζοντας τον οργανισμό με ενέργεια, πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, ω3 και ω6 λιπαρά οξέα, ψευδάργυρο και σελήνιο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!