Υλικά συνταγής
2 κιλά πατάτες
400γρ. μανιτάρια λευκά
3 κλωναράκια ρίγανη
2 κλωναράκια θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο
2 πορτοκάλια (ο χυμός τους)
1 λεμόνι (ο χυμός του)
4 κ.σ. μουστάρδα
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε στη μέση. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
Χτυπάμε σε μούλτι τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε τις πατάτες και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο νεράκι (περίπου 1 φλιτζάνι).
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 40 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 με 30 λεπτά ακόμη.