tromaktiko: Καμμένος vs Γεωργιάδης - Σκληρή "γλώσσα" του Προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. κατά Άδωνι και Μαρινάκη

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Καμμένος vs Γεωργιάδης - Σκληρή "γλώσσα" του Προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. κατά Άδωνι και Μαρινάκη



Διαβάστε το δελτίο τύπου που μας έστειλε πριν λίγο το γραφείο τύπου των ΑΝ.ΕΛ. σχετικά με την κόντρα που έχει ξεσπάσει το τελευταίο 24ωρο μεταξύ Καμμένου και Γεωργιάδη...

«Κύριε Πρόεδρε,

η Αξιωματική Αντιπολίτευση μέχρι τώρα είχε μία παγκόσμια πρώτη. Αντί να κάνει αντιπολίτευση προς την Κυβέρνηση, έκανε αντιπολίτευση προς την Ελλάδα και αυτό το έδειξε ξεκάθαρα στην αξιολόγηση.

Αντιλαμβάνομαι το πρόβλημα και το μένος που έχει η Νέα Δημοκρατία, όταν ιδιαίτερα σήμερα, πριν από λίγη ώρα, η Ελλάδα για πρώτη φορά στο δεκαετές της ομόλογο έπεσε επτάμισι μονάδες κι έφτασε στο 5,42%, δηλαδή χαμηλότερο από το Δεκέμβριο του 2009. Είναι φυσικό, λοιπόν, ότι θα έπρεπε να βρει ένα τέχνασμα, προκειμένου να μεταφέρει τη συζήτηση αλλού.

Έρχεται σήμερα εδώ η Αξιωματική Αντιπολίτευση και έχει τη δεύτερη πρωτοτυπία: Για πρώτη φορά μετά την εποχή του Κοσκωτά, έχουμε την Αξιωματική Αντιπολίτευση να ταυτίζεται με έναν πολίτη, με έναν επιχειρηματία, ο οποίος, όμως, δεν είναι ένας απλός επιχειρηματίας που αγόρασε ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης, είναι ένας πολίτης που έχει εκκρεμείς υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη. Για την υπόθεση «Noor», φέρεται να έχει εμπλοκή στη χρηματοδότηση του ναρκοπλοίου και υπάρχουν εμβάσματα από τις εταιρείες συμφερόντων του προς τον Γιαννουσάκη, δηλαδή τον ισοβίτη ο οποίος φέρεται ότι είναι ο μάρτυρας που ήθελε να καταθέσει. Εμπλέκεται στην υπόθεση ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος στην Ελλάδα για λαθρεμπόριο πετρελαίου και υπάρχει, πέραν των απορρήτων καταθέσεων του Γιαννουσάκη, σύλληψη του διευθυντή του κ. Μαρινάκη, κ. Συντυχάκη, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 622.000 ευρώ.

Παράλληλα, υπάρχει εμπλοκή του, με κακουργηματική δίωξη από τον Εισαγγελέα Δασκαλόπουλο, από τις 5 Σεπτεμβρίου 2016, όπου δυο φορές οι αρμόδιοι Εισαγγελείς, ο κ. Σταματογιάννος και η κ. Ρουσσέα που ανέλαβαν, έχουν δηλώσει αποχή. Αυτός είναι, λοιπόν, ο επιχειρηματίας τον οποίον έρχεται να υπερασπιστεί σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι η πρώτη φορά, λέω, μετά την υπόθεση Κοσκωτά, που τότε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μετέπειτα Υπουργός κ. Σούρλας κατέθεσε ερώτηση για το «σκάνδαλο Κοσκωτά». Ξέρετε τι έγινε τότε; Εκλήθη να ανακαλέσει την ερώτηση, βγήκε ανακοίνωση από την Νέα Δημοκρατία ότι δεν έχει καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία ο συγκεκριμένος βουλευτής και ότι κινείται προσωπικά. Μάλιστα, με δημοσίευμα η Εφημερίδα «Καθημερινή», την οποία αγόρασε εν συνεχεία ο κ. Κοσκωτάς, γράφει: «Ύποπτη ερώτηση Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας». Το καταθέτω στη Βουλή.

Κύριε Πρόεδρε,

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

η υπόθεση «Noor» δεν είναι μια απλή υπόθεση ναρκωτικών. Είναι μια υπόθεση που έχει διεθνείς προεκτάσεις, μια υπόθεση που αφορά διακίνηση ναρκωτικών τριών τόνων, αξίας άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ, που πέραν του ότι θα σκότωναν πάνω από εκατό χιλιάδες παιδιά, πέραν του ότι το προϊόν των χρημάτων αυτών φέρεται να έρχεται από το Ιράν και πιθανώς και το πετρέλαιο το οποίο μετέφερε, θα αποτελούσε αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, όπως σήμερα αναφέρει το έγκριτο Ινστιτούτο Gatestone. Θυμίζω ότι είναι το Ινστιτούτο που στήριξε την υποψηφιότητα Τραμπ.

Μάλιστα αναφέρει ότι η υψηλή κοινωνία της Ελλάδας, η υψηλή ελίτ, θα κάνει τα πάντα, προκειμένου να προστατεύει και να μην αποκαλυφθεί η υπόθεση αυτή που έχει να κάνει με θέματα εθνικής ασφάλειας - ευθύνη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας - και, εκτός από την εθνική ασφάλεια, με θέματα τα οποία έχουν να κάνουν και με τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Θα σας θυμίσω ότι εμπλέκονται στην υπόθεση Τούρκοι έμποροι ναρκωτικών και ότι από την εποχή του Χουσεΐνογλου Τούρκοι έμποροι ναρκωτικών με σχεδιασμό από το τουρκικό κράτος έβαζαν ναρκωτικά στην ελληνική κοινωνία, όπως και στα στρατόπεδα.

Τέλος, είναι μία υπόθεση που αφορά όλους μας, ιδιαίτερα σήμερα, που είναι η Ημέρα κατά της Διακίνησης των Ναρκωτικών. Άρα, είναι μία υπόθεση η οποία αφορά την εθνική ασφάλεια και την ιδιότητά μου ως Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Πότε βγήκε αυτή η υπόθεση στον αέρα; Η υπόθεση βγήκε στον αέρα ακριβώς μετά την εισβολή της Οικονομικής Αστυνομίας για τις καταθέσεις Γιαννουσάκη σε επιχειρήσεις του κ. Μαρινάκη στις 14 και 15 Ιουνίου και μάλιστα, όταν στις επιχειρήσεις αυτές δεν βρέθηκαν τα παραστατικά που να αποδεικνύουν ότι το πετρέλαιο ήταν αυτό που πληρώθηκε για το «Noor» αλλά, όπως είπαν στις εταιρείες του κ. Μαρινάκη στην Οικονομική Αστυνομία, ήταν - λέει- «για να εξυπηρετήσουμε κάποια τιμολόγια». Αυτό συνεχίζει να το διερευνά η Οικονομική Αστυνομία.

Κατά διαβολική σύμπτωση δε, μετά την είσοδο στις 14 και 15 Ιουνίου σε εταιρείες του κ. Μαρινάκη, ο κ. Μαρινάκης βρέθηκε στο εστιατόριο «Παπαϊωάννου» στον Πειραιά με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη και την κ. Αλεξία Μπακογιάννη. Σύντροφος της κ. Αλεξίας Μπακογιάννη είναι ο κ. Παπαδόπουλος, που έχει αναλάβει στα μέσα του κ. Μαρινάκη την επίθεση εναντίον μου.

Είναι, για να θυμίσω σε όσους δεν θυμούνται, αυτοί οι οποίοι πήραν από τον «Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό» 300.000 ευρώ για να στηρίξουν τον έρανο των 50.000 ευρώ. Είναι ακριβώς η περίοδος εκείνη που ο υπουργός Βορίδης και προηγουμένως ο υπουργός Γεωργιάδης μοιράζουν τα χρήματα του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ένας δε, εκ των ανθρώπων που παίρνουν χρήματα του ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι ο καταδικασμένος ως εγκέφαλος της υποθέσεως, ο κ. Αιμίλιος Κοτσώνης, που στις τρεις δικογραφίες που σας προανέφερα έχει δεκάδες συνομιλίες με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Κάποιοι ξάπλωναν μαζί του και στο «Nammos» στη Μύκονο.

Είναι ο άνθρωπος αυτός, ο οποίος ήταν συνέταιρος ή μάλλον αφεντικό του κ. Κουρτάκη στο «Metrorama», το οποίο κατά διαβολική σύμπτωση είχε την ίδια ακριβώς διεύθυνση με τα «Παραπολιτικά».

Ο κ. Κουρτάκης είναι αυτός που καταδικάστηκε πριν από λίγους μήνες σε δύο χρόνια φυλακή από εμένα για συκοφαντική δυσφήμιση, γιατί είπε ότι ο γιος μου είναι τρομοκράτης και φίλος της Πόλας Ρούπα και συνολικά τους τελευταίους έξι μήνες έχει φάει έξι χρόνια φυλακή.

Είναι εκείνος, που από ένα εκ των μέσων του κ. Μαρινάκη, τα «Παραπολιτικά», στην προηγούμενη έκδοση, αφιέρωσε για πρώτη φορά σε πολιτικό 26 σελίδες, 158 φορές το όνομα «Καμμένος», 64 το «Υπουργός Άμυνας» και 9 φορές το «ΑΝΕΛ». Με ποιους δικηγόρους; Μα, φυσικά με έμμισθο δικηγόρο, τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργό, τον κ. Βορίδη.

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι εδώ πλέον έχουμε μία ξεκάθαρη υποστήριξη ενός υπόπτου, ενός εμπλεκόμενου σε τέσσερις υποθέσεις, που ο ίδιος ο Γιαννουσάκης, ο οποίος μου ζήτησε να καταθέσει, έχει καταγγείλει τον ίδιο τον κ. Μαρινάκη.

Και ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι πρώτοι το αποκάλυψαν και δεν ήμουν εγώ, βέβαια ; Ήταν η εκπομπή που παίχτηκε στο ΣΚΑΪ του κ. Αλαφούζου. Θα σας θυμίσω ότι στο ΣΚΑΪ του κ. Αλαφούζου στην εκπομπή «Δίκη» του κ. Θωμαΐδη - όλα τα σχετικά δελτία είναι στη διάθεσή σας - ανέφεραν με λεπτομέρειες την πιθανή εμπλοκή του κ. Μαρινάκη στην υπόθεση του «Noor 1», όπως επίσης και στα στημένα του ποδοσφαίρου.

Είναι αυτοί οι οποίοι αποκάλυψαν τις σχέσεις και προχώρησε στη συνέχεια η υπόθεση σε έρευνα από τη Δικαιοσύνη. Καταθέτω τις εταιρείες του κ. Μαρινάκη που συστεγάζονται, τις εταιρείες του κ. Αιμιλίου Κοτσώνη, ο οποίος ήταν μαζί με τον κ. Κουρτάκη στο ίδιο κτήριο.

Πάμε τώρα στο θέμα του κρατουμένου. Όταν ένας κρατούμενος αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση τριών τόνων ηρωίνης, αναφερόμενους σε κορυφαία πρόσωπα του επιχειρείν και της πολιτικής ζωής, τον λαμβάνουμε σοβαρά υπ’ όψιν. Τα ναρκωτικά δεν είναι μόνο ποινικό αδίκημα. Δεν είναι μόνο θέμα δικαστικό, είναι πολιτικό, αλλά κυρίως κοινωνικό θέμα.

Και όταν εξομολογείται στον δημοσιογράφο ότι κινδυνεύει η ζωή του ιδίου και της οικογένειάς του για όσα φοβερά και απροκάλυπτα έχει αποκαλύψει και ζητάει την προστασία της πολιτείας, είσαι υποχρεωμένος να του την παρέχεις, γιατί το ζητούμενο είναι η αποκοπή του δρόμου της ηρωίνης και η εξάλειψη των καθαρμάτων που την εμπορεύονται.

Όταν ο δημοσιογράφος σε θέτει προ των ευθυνών - ρωτήστε τον ίδιο γιατί ζήτησε από εμένα και όχι από τον Υπουργό Δικαιοσύνης πρώτα - και είναι ο παραλήπτης της ίδιας επιστολής που εγώ είχα πάρει και είχα καταθέσει στη Δικαιοσύνη πριν από αρκετούς μήνες και εμπλέκει το συγκεκριμένο πρόσωπο, τότε είμαι υποχρεωμένος να ακολουθήσω τον νόμο και τις διαδικασίες που προβλέπονται στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Όταν το πρόσωπο που εμπλέκει ο ισοβίτης στις αποκαλύψεις του για το μεγαλύτερο φορτίο ηρωίνης που πιάστηκε είναι, εκτός από εφοπλιστής, πρόεδρος μιας από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες του τόπου και ταυτόχρονα φέρει και πολιτική ιδιότητα ως πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, τότε πολλαπλασιάζονται αυτά στη νιοστή.

Και μάλιστα, πριν προχωρήσω στην επικοινωνία με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, έκανα την επικοινωνία με δικαστή, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι ο πολιτικός όχι μόνο έχει δικαίωμα να επικοινωνήσει με φυλακισμένο πολίτη που αποκαλύπτει σοβαρά εγκλήματα όταν αυτό του ζητηθεί και όταν αντιληφθεί ότι κινδυνεύει η ζωή του κρατουμένου, αλλά έχει και υποχρέωση να το πράξει.

Αν ο πολιτικός έχει ευθύνη για όλους τους πολίτες, κατά μείζονα λόγο έχει ευθύνη για τους πολίτες που στερούνται τις ελευθερίες τους.

Και πάμε στα άρθρα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Κατά το άρθρο 30 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει το δικαίωμα να παραγγείλει στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για κάθε αξιόποινη πράξη.

Κατά το άρθρο 40 του ίδιου Κώδικα, ακόμα και οι ιδιώτες οφείλουν να αναγγείλουν στον αρμόδιο εισαγγελέα, αν αντιληφθούν αξιόποινη πράξη που διώκεται αυτεπαγγέλτως.

Ειδικότερα δε στις υποθέσεις ναρκωτικών - και εδώ μιλάμε για τη μεγαλύτερη υπόθεση ναρκωτικών στην Ευρώπη - κατά το άρθρο 27 του Κώδικα περί Ναρκωτικών του ν. 4139/2012 που εσείς ψηφίσατε, ο νομοθέτης επιβραβεύει αυτούς που δίνουν πληροφορίες για την αποκάλυψη των διακινητών ναρκωτικών και τους χορηγεί ελαφρυντικό, αναστολή εκτέλεσης ποινής και αποφυλάκιση, για να δώσουν το «μεγαλύτερο ψάρι» δηλαδή.

Εξάλλου και σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 28 του νόμου περί ναρκωτικών, ακόμα και άνδρες του Λιμενικού, του ΣΔΟΕ και της Αστυνομίας μπορούν να χρησιμοποιούν και συγκαλυμμένα στοιχεία ταυτότητας και παραποιημένα φορολογικά στοιχεία.

Τι έκανα ακριβώς, λοιπόν; Όταν μου ζήτησε την προστασία διά του δημοσιογράφου κ. Τριανταφυλλόπουλου, επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και του ζήτησα να συναντηθεί με τον δημοσιογράφο, προκειμένου να δούμε αν κινδυνεύει ή όχι ένας ισοβίτης που καταγγέλλει το «μεγαλύτερο ψάρι». Και αυτό έπραξα. Και ο ίδιος ο Υπουργός ανέλαβε και έστειλε τον εισαγγελικό λειτουργό, ως όφειλε, για να πάρει κατάθεση. Γιατί με είχε πάρει τηλέφωνο εκείνο το βράδυ τέσσερις και πέντε φορές; Διότι αργούσε να πάει ο εισαγγελικός λειτουργός, γιατί φοβόταν για την οικογένειά του, περιγράφοντας ότι έξω από το σπίτι του είχε υπόπτους, οι οποίοι μπορούσαν να τον «φάνε», όπως τους άλλους επτά ή οκτώ μάρτυρες οι οποίοι «φαγώθηκαν» για την υπόθεση του «Noor».

Και επειδή θέλετε και παραδείγματα, εγώ θα σας θυμίσω την υπόθεση του Πρωθυπουργού Σημίτη, όπου όταν πήγε και τον επισκέφθηκε ο κ. Θεόδωρος Αγγελόπουλος στις 30 Ιανουαρίου 2003, ημέρα Πέμπτη και ώρα 20.30΄, του κατήγγειλε τότε - διαβάζω τη δήλωση Αγγελόπουλου στην ένορκη εξέταση μάρτυρα - τα εξής: «Κατά τη συνάντηση που είχα με τον Πρωθυπουργό τον ενημέρωσα για την πρόσφατη συζήτηση που είχα με τον Γρηγόρη Μιχαλόπουλο και τις απειλές που δέχθηκα για τη γυναίκα μου και τα παιδιά μας. Ο Πρωθυπουργός είχε ακούσει για τον Γρηγόρη Μιχαλόπουλο και επικεντρώσαμε την προσοχή μας στην ειδική μεταχείριση και αντιμετώπιση του θέματος. Εν συνεχεία, ο Πρωθυπουργός διαβίβασε το σημείωμα του Δημήτρη Αγγελόπουλου, αντίγραφο του οποίου παρέδωσε και ο ίδιος αμέσως, χαρακτήρισε την υπόθεση ως πολύ σοβαρή και ανέλαβε και το προώθησε ο ίδιος στις αρμόδιες υπηρεσίες».

Έχουμε, λοιπόν και άλλο παράδειγμα για την υπόθεση της «17ης Νοέμβρη».
Καταθέτω και τα άρθρα 40 και το άρθρο 37 για την υποχρέωση, όπως επίσης και το άρθρο 28 του νόμου περί ναρκωτικών.

Πάμε τώρα στο πολιτικό κομμάτι. Βοά η κοινωνία για τις σχέσεις Μαρινάκη με την οικογένεια Μητσοτάκη.

Μπορείτε να διατηρείτε ό,τι σχέσεις θέλετε, κοινωνικές, είναι το δικαίωμά σας. Μπορείτε να διατηρείτε με δική σας ευθύνη και όσες επιχειρηματικές σχέσεις επιλέγετε. Ένα πράγμα δεν μπορείτε να κάνετε: Όταν όλοι αυτοί, οι όποιοι φίλοι σας, ελέγχονται για σοβαρά ποινικά αδικήματα, να μπαίνετε μπροστά και να τους παρέχετε ασυλία. Αν το νόμιμο δεν είναι πάντοτε και ηθικό, το παράνομο είναι εντελώς ανήθικο και εγκληματικό. Και αυτό σας αφορά και εσάς και τον Βορίδη, που ήταν δικηγόρος του κ. Μαρινάκη και της «παρέας». Αν, μάλιστα, αναλογιστείτε ότι ο δήθεν κυνηγημένος από εμάς Μαρινάκης έχει γίνει επί των ημερών μας ιδιοκτήτης του ΔΟΛ και εκ μέρους του MEGA, αντιλαμβανόμαστε όλοι μέσα σε αυτή την αίθουσα το ποια ευθύνη έχει καθένας και πώς φέρεται αυτή η Κυβέρνηση.

Ναι, επαναλαμβάνω ότι τηλεφωνήθηκα μαζί του και έθεσα το εξής αμείλικτο ερώτημα, όπως και σ’ εσάς: Ο κ. Μαρινάκης μήνυσε εμένα, μήνυσε τον ανακριτή, μήνυσε τον δημοσιογράφο. Τον ισοβίτη που τα αποκάλυπτε όλα αυτά αβίαστα, με δική του βούληση στον Τριανταφυλλόπουλο γιατί δεν τον μήνυσε; Ένας αθώος άνθρωπος, ο οποίος ξαφνικά εμπλέκεται σε εμπόριο ηρωίνης τριών τόνων, απ’ αυτόν δεν θα ξεκίναγε τις μηνύσεις ή όχι; Μήπως φοβήθηκε ένας ισοβίτης να φάει λίγους ακόμη μήνες φυλακή για συκοφαντική δυσφήμιση;

Τέλος, οφείλουν οι αρχές να διερευνήσουν και τα δύο επιπλέον εκατομμύρια που έστειλε ο κ. Μαρινάκης στον ισοβίτη χωρίς να έχει σχέση μαζί του.

Υπάρχει κι ένα άλλο μείζον θέμα, το οποίο δεν το γνώριζε και περιήλθε στη γνώση μου όταν διάβαζα τις συνεντεύξεις στη «Ζούγκλα», τις οποίες και καταθέτω, όπου λέει ξεκάθαρα ο ισοβίτης: «Ο Καμμένος δεν με έχει εκβιάσει ποτέ. Θα τον είχα μηνύσει αν με εκβίαζε».

Αναφέρει, λοιπόν, ο ισοβίτης στη συζήτηση με τον Τριανταφυλλόπουλο για πρώην Υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος προσπάθησε να τον πείσει να αλλάξει τις καταθέσεις του. Ούτε αυτό είναι άξιο της διερεύνησης από τη Δικαιοσύνη;

Η περί δικαίου συνείδηση δεν είναι υπόθεση μόνο των δικαστών και μόνο του Υπουργού Δικαιοσύνης, αλλά και ημών όλων των πολιτών, κύριοι συνάδελφοι, και δεν υιοθετούμε αβασάνιστα τα όσα λέει ένας ισοβίτης για διακίνηση ηρωίνης. Δεν θα τα διερευνήσουμε, όμως;

Στον δημοσιογράφο σε ανύποπτο χρόνο δηλώνει ότι εκβιάζεται και ότι κινδυνεύει και αν αποκαλυφθούν πρόωρα, πριν δηλωθούν, πριν δηλαδή αισθανθεί ασφαλής για την οικογένειά του, θα αναγκαστεί να πάρει πίσω όσα έχει αποκαλύψει και θα στραφεί εναντίον των ανακριτών και δικαστικών αρχών. Και το πράττει μετά από δύο μήνες που έχει προβεί σε αποκαλύψεις στον δημοσιογράφο. Γνωρίζετε πότε; Την επόμενη μέρα που ο Τριανταφυλλόπουλος γνωρίζει όλα αυτά, καταθέτει ως μάρτυρας υπεράσπισής μου μετά από μήνυση του Κουρτάκη και απευθυνόμενος στην Εισαγγελέα της Έδρας μιλάει για τα 900 κιλά ηρωίνης που λείπουν και που γι’ αυτά εμπλέκει τον Μαρινάκη ο ισοβίτης. Την επόμενη μέρα ο Γιαννουσάκης ανατρέπει όλα όσα έχει αποκαλύψει και στρέφεται κατά του ανακριτή και της Εισαγγελέως. Γιατί, άραγε; Έτσι θα περάσει αυτό;

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

καταθέτω και την ερώτηση Σούρλα τότε για τον Κοσκωτά. Καταθέτω την καταγγελία που ήρθε την ανώνυμη και πήγε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με τις τρεις καταθέσεις. Πάρτε να διαβάσετε τα φύλλα εξετάσεως του Γιαννουσάκη, όπως, επίσης πάρτε και τα τράνσφερ της εταιρείας, τα οποία υπήρχαν.

Τα λέω όλα αυτά, διότι εδώ πια υπάρχει κι ένα άλλο θέμα. Προσπαθούν να μην εμπλέξουν απλώς ένα πολιτικό κόμμα που εμπλέκεται - και λυπάμαι που είναι η Νέα Δημοκρατία - αλλά μια ολόκληρη ομάδα, όπως ακριβώς έκανε ο Κοσκωτάς και από διάλογο, ο οποίος δημοσιεύθηκε μεταξύ του Κουρτάκη, του εκδότη των «Παραπολιτικών» και του Βρέντζου, του Προέδρου του Ολυμπιακού - για να καταλάβουν και ο Ολυμπιακοί πώς τους βάζουν ασπίδα - λέει μέσα: «Να μάθουμε ποιοι είναι Ολυμπιακοί, αλλά και με προεκτάσεις -που θα τους φέρουμε εκεί, δηλαδή, που θέλουμε- να τους ψιλοδιαβρώνουμε πάνω στην ολυμπικοφροσύνη τους, δικαστικούς, εφοριακούς, αστυνομικούς, οικονομικούς ανθρώπους των μίντια».

Βλέπετε ότι στην προσπάθεια να διαφυλάξει τον εαυτό του από την έρευνα της Δικαιοσύνης, που εσείς του παρέχετε, φτάνει στο σημείο να κάνει τον Παναθηναϊκό θυγατρική του Ολυμπιακού. Εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε».

Δευτερολογία:
«Γνώριζα τον κ. Γεωργιάδη ως καλό έμπορο βιβλίων από την τηλεόραση. Ως υπερασπιστή εμπλεκομένων με ποινικές υποθέσεις δεν τον είχα γνωρίσει. Άξιος ο μισθός σας, κύριε Γεωργιάδη. Άξιος ο μισθός σας και είμαι βέβαιος ότι θα σας επιβραβεύσουν με πολλές συνεντεύξεις στα μέσα που ελέγχει ο κ. Μαρινάκης.

Ακούστε, όμως, κάτι. Συνομιλίες δικές μου, όποιες έχετε, καταθέστε τις. Συνομιλίες Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας έχουν καταγράψει οι κοριοί της ΕΥΠ με τον κ. Αιμίλιο Κοτσώνη, όπως έχουν δημοσιευτεί. Έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο. Δημοσιεύτηκαν χθες στο «Documento».

Εσείς πηγαίνατε και καθόσασταν στο «Nammos» και οι άλλοι με το κομπολόι στο χέρι σάς έβλεπαν λαδωμένους και τους φιλάγατε τα πόδια. Και μάλιστα έλεγαν ότι όποιοι φιλάτε καλά, θα μπορέσετε να εκλεγείτε και να γίνετε και Υπουργοί. Και στη συνομιλία που αποκαλύφθηκε χθες, λεγόταν ξεκάθαρα «για να γίνεις Υπουργός Αθλητισμού, πρέπει να περάσεις από τον Μαρινάκη». Αυτή είναι η κατάντια. Και λυπάμαι πάρα πολύ για την κατάντια σας.

Ανοίξτε όσα τηλέφωνα θέλετε. Εγώ μιλάω από το δικό μου κινητό και όχι από πακιστανικά τηλέφωνα. Αν ήθελα να κάνω οποιαδήποτε παρανομία, θα μιλούσα από άλλα τηλέφωνα. Μιλάω από το δικό μου κινητό, δημόσια και κάνω αυτό που έχω καθήκον.

Το καθήκον μου είναι όταν ένας κρατούμενος ισοβίτης έρχεται και λέει «φοβάμαι για τη ζωή μου και τη ζωή της οικογενείας μου και θέλω να καταγγείλω τον παραπάνω» να προστατεύσω τον μάρτυρα που θα δώσει τον παραπάνω, όσο ψηλά και αν είναι, σε όσα σαλόνια και αν έχει περάσει, όσα και αν έχει μοιράσει.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τα Μέσα Ενημέρωσης, αυτή η Κυβέρνηση δεν εμπόδισε κανέναν. Εμένα ο ΔΟΛ με έβριζε επί Ψυχάρη, με βρίζει και τώρα, θα με βρίζει και αύριο είμαι σίγουρος.

Δεν φοβόμαστε εμείς αυτούς που μας βρίζουν, αρκεί να πληρώνουν, όταν καταδικάζονται για συκοφαντικές δυσφημίσεις. Έχουν μαζέψει τόσα χρόνια φυλακή όλοι αυτοί, που κάποια στιγμή θα κληθούν να τα πληρώσουν. Προσέξτε μην είστε κι εσείς μέσα».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!