tromaktiko: Ρώσοι γνωρίζουν τη γνήσια Κρήτη - Σε υψόμετρο 1050 μέτρων και φαγητό από το τσικάλι της μαμάς! [photos]

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Ρώσοι γνωρίζουν τη γνήσια Κρήτη - Σε υψόμετρο 1050 μέτρων και φαγητό από το τσικάλι της μαμάς! [photos]



Την ευκαιρία να γνωρίσουν την πραγματική Κρήτη...
αυτοί που και οι ντόπιοι ζουν και χαίρονται, δίνει σε Ρώσους τουρίστες ο επιχειρηματίας Χρήστος Κοντζεδάκης. Αυτό γίνεται ... στο σπίτι του σε υψόμετρο 1050 μέτρων στο Λιβάδι του Κρουσώνα και από πέρισυ που ξεκίνησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει τέτοια ζήτηση που υπερβαίνει ακόμα και τις δυνατότητες της προσφοράς.

Της Μαρίας Καλλέργη

Στο σπίτι που χτίστηκε για να φιλοξενεί τις ανάγκες διακοπών της οικογένειας σε σχέδιο Κρητικού μιτάτου και έχει τη σφραγίδα του αρχιτέκτονα Νίκου Σκουτέλη, οι Ρώσοι τουρίστες απολαμβάνουν τη φιλοξενία ενός πραγματικού σπιτιού. Τρώνε ντόπια φαγητά, από τις πιο εκλεκτές ντόπιες ύλες, μαγειρεμένα από τη μητέρα του Χρήστου, Αναστασία, πίνουν ένα ειδικό ρόφημα με βότανα, και απολαμβάνουν εξαιρετικό κρασί και ρακή αλλά και ντόπια φρούτα.



Το πρόγραμμα ξεκίνησε πέρισυ μετά από συμφωνία που έκλεισε ο κ.Κοντζεδάκης με το μεγάλο τουριστικό οργανισμό TEZ TOURS και κατά τη διάρκεια της περισυνής χρονιάς πάνω από 400 Ρώσοι τουρίστες συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενώ κατά τη φετινή σαιζόν ο αριθμός αναμένεται να ξεπεράσει τους 500.

Το Tez Tour ένας κολοσσός στη Ρωσική τουριστική αγορά θέτει υψηλά στάνταρ για τους πελάτες του !




Η φιλοσοφία του προγράμματος

Ο κ. Κοντζεδάκης εξηγώντας τη φιλοσοφία του προγράμματος τονίζει: “Σκοπός μας είναι οι άνθρωποι που θα έρθουν σε μας να δουν μια άλλη Κρήτη, πραγματική και διαφορετική από αυτή που προτείνουν οι συνηθισμένοι τουριστικοί οδηγοί. Έρχονται στο σπίτι μας ως φιλοξενούμενοι, ακριβώς με τον τρόπο που εμείς οι Κρητικοί ενοούμε τη φιλοξενία και αισθάνονται όπως στο σπίτι τους. Έρχονται με μίνι μπας από μεγάλα πολυτελή ξενοδοχεία για να απολαύσουν ακριβώς αυτό”.



Όλα ακολουθούν τη νόμιμη οδό με τα απαραίτητα φορολογικά παραστατικά,καθώς και ασφαλιστηριο συμβόλαιο αστικής ευθύνης για την ασφάλεια των επισκεπτών κατά την παραμονή τους στη βίλλα! Ωστόσο όπως ο κ. Κοντζεδάκης τονίζει ότι οι Ρώσοι δεν αντιμετωπίζουν την επίσκεψη στο σπίτι ως άλλη μια εκδρομή αφού απολαμβάνουν πραγματικά αυτό που συμβαίνει. Συνήθως οργανώνεται η εκδρομή δύο ή τρεις φορές τη βδομάδα, γιατί τόσο μπορούν ο κ.Κοντζεδάκης, η μητέρα του και δύο ακόμα άτομα που βοηθούν στην φιλοξενία, η κυρία Ζωή και ο Έρη.

Όπως λέει ο κ.Κοντζεδάκης: “έχει ζήτηση και θα μπορούσαμε κάθε μέρα, ακόμα και τα βράδια όμως έχω και ένα ξενοδοχείο και το καταφύγιο Ορεινό Λιβάδι εδώ πιο πέρα και δεν προλαβαίνω. Όμως το μελετάμε”.




Η Αναστασία και το μενού

Είναι εντυπωσιακό πως όλοι για να πάνε, θέτουν ως όρο να είναι εκεί η κυρία Αναστασία, γιατί τους το είπαν και η προηγούμενη. Πρόκειται για τη μητέρα του κ.Κοντζεδάκη, η οποία αν και δε μιλά λέξη από καμιά ξένη γλώσσα αλλά έχει ένα φυσικό ταλέντο να κερδίζει τους ανθρώπους. Εκτός από την εξαιρετική μαγειρική της, όπως την έμαθε από τη μάνα και τη γιαγιά της, είναι το χαμόγελο της η αμεσότητα και η θετική της ενέργεια που κάνει όλους να θέλουν να της χαρίσουν φεύγοντας μια αγκαλιά κι ένα φιλί.



Και τι τους μαγειρεύει λοιπόν; Αρνάκι κοκκινιστό, συκωτάκια τηγανητά με δενδρολίβανο, γαμοπίλαφο και οφτό. Το συνοδεύει με χωριάτικη σαλάτα με εξαιρετικό λάδι, τζατζίκι και Κρητική γραβιέρα.




Σπίτι και περιβάλλον

Το σπίτι είναι ιδιαίτερο. Το σχεδίασε το Νίκος Σκουτέλης, είναι βιοκλιματικό, έχει ρεύμα από ανεμογεννήτρια και πάνελ και νερό από ένα χώρο από το σπίτι όπου μαζεύεται το χειμώνα. Έχει παρουσιαστεί και έχει διακριθεί σε πολλές αρχιτεκτονικές εκθέσεις και έχει παρουσιαστεί σε ειδικά έντυπα και ιντερνετικά περιοδικά. Φτιάχτηκε για εξοχικό αλλά με αυτόν τον τρόπο βρέθηκε η λύση να ... βγάζει τα έξοδα του και να το χαίρονται κι άλλοι άνθρωποι.



Ο κήπος που το περιβάλλει είναι ένας παράδεισος. Με καρυδιές 200 ετών και νεώτερες μηλιές, κερασιές και δαμασκηνιές αλλά και όποιο άλλο δέντρο μπορεί να φανταστεί κανείς. Διαθέτει πολλά λουλούδια, σπάνιες παλιές ποικιλίες τριαντάφυλλων ενώ αν υψώσεις το βλέμμα σου προς την πλευρά του Ψηλορείτη αντικρίζεις το αστεροσκοπείο του Σκίνακα.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!