tromaktiko: 5 πράγματα που κάθε μπαμπάς πρέπει να κάνει για την κόρη του

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

5 πράγματα που κάθε μπαμπάς πρέπει να κάνει για την κόρη του



Όταν ένας μπαμπάς αποκτάει κόρη μπαίνει σε έναν μαγικό αλλά άγνωστο κόσμο.  Όσο και αν λένε οι περισσότεροι άνδρες πως θέλουν γιους, η ...
σχέση που τελικά αποκτάνε με τις κόρες τους είναι πολύ πιο ισχυρές!

Ο μπαμπάς είναι το πρώτο ανδρικό πρότυπο ενός κοριτσιού, και έχει την δύναμη να επηρεάσει την προσωπικότητα της και να διαμορφώσει τον τρόπο που βλέπει τον κόσμο. Μέσα από την παρουσία του, ο μπαμπάς διδάσκει συνεχώς την κόρη του άμεσα και έμμεσα.

To Infokids.gr παρουσιάζει 5 πράγματα που κάθε μπαμπάς πρέπει να κάνει για την κόρη του.

1. Να αγαπά τη μητέρα της

Φροντίστε να φέρεστε με σεβασμό και τρυφερότητα στη μητέρα της κόρης σας τόσο μέσα στο σπίτι όσο και έξω από αυτό. Αργότερα, το κορίτσι όταν μεγαλώσει, έχει περισσότερες πιθανότητες να ερωτευτεί και να παντρευτεί κάποιον που της συμπεριφέρεται όπως ακριβώς συμπεριφερόσασταν εσείς στην μητέρα της. Θα προτιμούσατε να της φερόταν όμορφα, έτσι δεν είναι;

2. Τονώστε την αυτοπεποίθησή της

Μην ξεχνάτε ποτέ να της λέτε πόσο όμορφη είναι, ιδιαίτερα όταν δεν νιώθει καθόλου έτσι. Επίσης, διαβεβαιώστε την ότι είναι το ίδιο έξυπνη με ένα οποιοδήποτε αγόρι.

3. Αφήστε την να κλάψει μπροστά σας

Οι γυναίκες είναι συναισθηματικά όντα. Τα νεαρά κορίτσια είναι ιδιαίτερα συναισθηματικά και οι άντρες συχνά δεν τα πάνε καλά με τα δάκρυα και τους συναισθηματισμούς. Η κόρη σας θέλει να έχει έναν πατέρα που θα τον αισθάνεται δίπλα της σε κάθε φάση της ζωής της. Αφήστε την να σας εκφράσει όποτε επιθυμεί τα συναισθήματά της. Ακούστε την, συμβουλεύστε την κατά περίπτωση και βεβαιωθείτε ότι ο ώμος σας είναι πάντα έτοιμος για τα δάκρυά της.

4. Μαγειρέψτε μαζί της

Δε χρειάζεται να είσαι σεφ για να μπορέσεις να μαγειρέψεις κάτι με την κόρη σου. Μαγειρεύοντας μαζί της θα διασκεδάσετε ενώ παράλληλα μπορείς να της μάθεις τις αξίες της σωστής διατροφής. Όταν είναι μικρή μπορείς να τη βάζεις να ανακατεύει τα υλικά ενώ αργότερα μπορείς να τη μάθεις να βάζει σε λειτουργία τον φούρνο (πάντα υπό την επίβλεψη σου!).

5.Παίξτε μαζί της

Ξέρουμε, σας φαίνεται πιο εύκολο να παίζετε με τον αδελφό της, όμως και η κόρη σας έχει ανάγκη να κυλιστεί στο πάτωμα με τον πατέρα της, να μοιραστεί μαζί του τις κούκλες του, να ζωγραφίσουν μαζί και να κολλήσουν αυτοκόλλητα στα χέρια.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!