tromaktiko: Απόφαση κόλαφος από ΕΣΡ: Πόσες τελικά οι τηλεοπτικές άδειες – "Χαστούκι" σε κυβέρνηση, Παππά...

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Απόφαση κόλαφος από ΕΣΡ: Πόσες τελικά οι τηλεοπτικές άδειες – "Χαστούκι" σε κυβέρνηση, Παππά...



Μετά από μια μακρά συνεδρίαση, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) αποφάσισε πόσες θα είναι τελικά οι τηλεοπτικές άδειες που θα δοθούν...

Και ο «μαγικός» αριθμός είναι επτά!

Το ΕΣΡ κατέληξε και αναμένεται να ενημερώσουν τα μέλη του τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, μέσα στην ημέρα.

Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο στον διαγωνισμό που είχε διενεργήσει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, είχαν δοθεί 4 τηλεοπτικές άδειες. Ωστόσο, το ΣτΕ με απόφαση του που δημοσιεύθηκε αρχές του 2017 είχε κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά.

Κατά τα φαινόμενα ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί μέσα στο Φθινόπωρο.

Ν.Παππάς: Να προχωρήσει άμεσα η αδειοδότηση

Σχολιάζοντας την απόφαση ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς​ τόνισε πως αυτή «αποτελεί ένα πρώτο σημαντικό βήμα στο δρόμο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, η οποία έχει καθυστερήσει δεκαετίες, στερώντας από το δημόσιο χρήματα τα οποία έπρεπε να έχουν εισπραχθεί».

«Τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης περί απεριόριστου αριθμού αδειών ανήκουν πλέον στο καλάθι των αχρήστων, οριστικά. Η Ανεξάρτητη Αρχή μπορεί και οφείλει, πλέον, να προχωρήσει τάχιστα τη διαδικασία και να εξασφαλίσει το τίμημα, το οποίο το Δημόσιο δικαιούται να εισπράξει» συνεχίζει.

Πηγές από την κυβέρνηση σχολιάζοντας τον αριθμό των αδειών, σημείωναν πως αυτός «εξαντλεί το φάσμα του γενικού περιεχομένου». Άρα, συμπλήρωναν «πολύ δύσκολα θα χωρούν θεματικά κανάλια».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!