Ποιο κομμάτι να διαλέξεις από το αρνί και το κατσίκι και πώς να το μαγειρέψεις...
Χεράκι: Κατάλληλο για γιουβέτσι, βραστό και σχάρα.
Καρέ ή παϊδάκια: Από εδώ βγαίνει το μεγαλύτερο τμήμα από τα γνωστά μας παϊδάκια (τα πρώτα) με αρκετό λίπος. Τα δεύτερα είναι η συνέχεια της σπάλας του αρνιού, με λιγότερο λίπος και τρυφερό κρέας. Επίσης, από αυτό το σημείο παίρνουμε το περίφημο καρέ, ίσως το καλύτερο κομμάτι του αρνιού.
Νεφραμιά: Κομμένη σε παϊδάκια, είναι ένα από τα νοστιμότερα κομμάτια.
Μπούτι: Συνήθως το ψήνουμε στο φούρνο. Μπορεί, όμως, να κοπεί σε μπριζόλες, οι οποίες με το κατάλληλο μαρινάρισμα αποκτούν εντυπωσιακή γεύση.
Αν σου αρέσει το αρνί καλοψημένο, απόφυγε αυτό το κομμάτι, γιατί θα σκληρύνει.
Χρειάζεται καλό μαρινάρισμα και λίγο ψήσιμο.
Πηγή