tromaktiko: Καμία επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Καμία επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα



Τελευταία επίσημη ενημέρωση σχετικά με το... Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα από το Υπουργείο Παιδείας ήταν ότι συστάθηκε Ομάδα Εργασίας, με αντικείμενο τον έλεγχο και την ενταλματοποίηση/εκκαθάριση των μη εκκαθαρισθεισών αιτήσεων χορήγησης Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος δικαιούχων του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016. 

Εκνευρισμό στους δικαιούχους φοιτητές και στους γονείς έχουν προκαλέσει τα όσα συμβαίνουν σχετικά με το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα. Φοιτήτρια αναφέρει στα Φοιτητικά 

Νέα/Foititikanea.gr: Μου είπαν από την υπεύθυνη γραμματεία πως δεν δέχονται αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 και πως έχουν παγώσει. Επίσης, αιτήσεις δεν γίνονται ούτε για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. Δεν έχουν να μας πουν κάτι νεότερο, όσοι πρόλαβαν και έκαναν αιτήσεις τον προηγούμενο Αύγουστο (για το φοιτητικό επίδομα ακαδ. έτους 2015-2016) και τα πήραν ήταν τυχεροί, για τους υπόλοιπους δεν υπάρχει κάτι νεότερο εδώ και έξι μήνες. 

Υποσχέσεις για Λύση στο Πρόβλημα 

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργειο Παιδείας Γιάννης Παντής έχει αναφέρει τον περασμένο Απρίλιο ότι το ζήτημα είναι καθαρά γραφειοκρατικό και ότι προκειμένου να αντιμετωπιστεί δραστικά το πρόβλημα έχει συγκροτηθεί μια ομάδα εργασίας που απαρτίζεται από υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, καθώς και υπαλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας. 

Μεταξύ άλλων είχε αναφέρει ακόμη ότι η ομάδα είναι επιφορτισμένη να ελέγξει τις αιτήσεις των δικαιούχων που δεν έχουν λάβει μέχρι στιγμής το επίδομα και να έχει βρει λύση στο πρόβλημα το αργότερο σε ένα μήνα. Να αναφερθεί πως έχουν περάσει 3 μήνες (από τις παραπάνω δηλώσεις του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας) και ακόμη να χορηγηθεί το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα σε χιλιάδες φοιτητές που δεν έχουν λάβει μέχρι στιγμής τα 1000 ευρώ του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016. 

 Σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιπρύτανη επί των Οικονομικών Θεμάτων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Φώτιο Μάρη, η αρμοδιότητα της εκκαθάρισης των αιτήσεων για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα που ανήκε μέχρι τις 17/02/2017 στο Υπουργείο Παιδείας, δόθηκε στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ μόλις τον περασμένο Μάιο, με την εκκρεμότητα των 15.00 αιτήσεων πανελλαδικά!

 "Πάγωσε" και το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα 2016-2017 
Σχετικά με την υποβολή Αιτήσεων για την χορήγηση/καταβολή του Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 δεν έχει δοθεί καμία επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας προς τους φοιτητές της χώρας. Αλλαγή Διαδικασίας Σύμφωνα με πληροφορίες του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το Υπουργείο Παιδείας οδεύει στην αλλαγή της υφιστάμενης διαδικασίας και δημιουργία κεντρικής ηλεκτρονικής εφαρμογής για την γρηγορότερη υποβολή των αιτήσεων. Μένει μόνο να δούμε ΑΜΕΣΑ τις επίσημες δηλώσεις του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το θέμα του Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος. 
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!