tromaktiko: Κατέρρευσε τμήμα της οροφής στο Νοσοκομείο Χίου

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Κατέρρευσε τμήμα της οροφής στο Νοσοκομείο Χίου



Με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή ο Τομεάρχης...
Υγείας της ΝΔ , Βασίλης Οικονόμου, με τον Αναπληρωτή Τομεάρχη Ιάσονα Φωτήλα και τον βουλευτή της ΝΔ στη Χίο, Νότη Μηταράκη, αναδεικνύουν τα τεράστια προβλήματα του Νοσοκομείου της Χίου.

Η κατάρρευση τμήματος της οροφής της Παθολογικής Κλινικής αποτελεί μόνο ένα από τα πολλά παράδειγμα, τα οποία δυστυχώς αποτυπώνουν την Τριτοκοσμική κατάσταση στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου​.
Η αδιαφορία και η παντελής απουσία του υπουργείου Υγείας, όπως και της διοίκησης του Νοσοκομείου είναι απολύτως ξεκάθαρη.

Στην ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή περιλαμβάνονται "αδιάσειστα" στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία  αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έχει πετάξει στον "κάλαθο των αχρήστων" τα όποια σχέδια στον Τομέα της Υγείας ειδικά στα νησιά και στις παραμεθόριες περιοχές.

ΟΝΟΜΑ – ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ : ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ       : ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ             : ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ



ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς: Τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Κατέρρευσε τμήμα της οροφής στο νοσοκομείο Χίου!».

Την προηγούμενη Τρίτη κατέρρευσε μέρος της οροφής στην Παθολογική Κλινική του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου. Ευτυχώς, και καθώς η κατάρρευση του τμήματος έγινε σε διάδρομο έξω από θάλαμο ο οποίος χρησιμοποιείται, από καθαρή τύχη δεν είχαμε τραυματισμούς ή κάτι χειρότερο.
Η κατάρρευση μέρους της οροφής δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Δυστυχώς είναι ένα μόνο παράδειγμα της τριτοκοσμικής κατάστασης της Παθολογικής Κλινικής, ενώ αντικατοπτρίζει τη γενικότερη αδιαφορία και απουσία του αρμόδιου Υπουργείου και της διοίκησης του νοσοκομείου, που δε φρόντισαν ούτε να προβούν σε άμεσες παρεμβάσεις και επισκευές, ούτε να αντιμετωπίσουν συνολικά το πρόβλημα.
Ενώ αντίθετα, η προηγούμενη διοίκηση είχε προχωρήσει τόσο σε άμεσες ενέργειες, και επιπλέον είχε εξασφαλίσει πιστώσεις για την ανακαίνιση της Παθολογικής Κλινικής και είχε κάνει ενέργειες για εξασφάλιση πόρων από αξιοποίηση της περιουσίας του Νοσοκομείου.
Στις 21/7/2017, σε συνέντευξη τύπου, η διοίκηση του Νοσοκομείου παραδέχτηκε ότι τίποτα ουσιαστικό δεν έχει γίνει για τη βελτίωση των συνθηκών στην Παθολογική (κάτι που οδήγησε στα πρόσφατα γεγονότα με την οροφή), αλλά ταυτόχρονα κοινοποίησε ότι υπάρχουν προβλήματα στατικότητας του κτιρίου, τα οποία και γνώριζε.

Επειδή:
Η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Χίου είναι από τις μεγαλύτερες και η βασικότερη κλινική του Νοσοκομείου
Η σημερινή κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο με κίνδυνο για ασθενείς, προσωπικό και επισκέπτες.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Ποιες είναι οι άμεσες ενέργειες του Υπουργείου και της Διοίκησης του νοσοκομείου προκειμένου να αποκατασταθεί η πρόσφατη ζημιά; Γιατί δεν είχε φροντίσει μέχρι σήμερα να προχωρήσει σε εργασίες επισκευής και συντήρησης, της Παθολογικής Κλινικής; Ποιο το χρονοδιάγραμμα και ποιος ο σχετικός προϋπολογισμός για τις άμεσες επισκευές που απαιτούνται;
Ήταν εν γνώσει της Διοίκησης του Νοσοκομείου, τα προβλήματα στατικότητας του κτιρίου της Παθολογικής Κλινικής; Αν ναι, από πότε γνώριζε και σε ποιες ενέργειες είχε προβεί για την προστασία ασθενών, προσωπικού και επισκεπτών; Προκύπτουν ευθύνες, διοικητικές και ποινικές, για αμέλεια και πρόκειται το Υπουργείο να προχωρήσει σε σχετική διερεύνηση;
Πώς θα αξιοποιήσει η σημερινή Διοίκηση του Νοσοκομείου παλαιότερες προσπάθειες για εξεύρεση πόρων από δωρεές και τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του; Ποιος ο μεσο-μακροπρόθεσμος σχεδιασμός της για την Παθολογική Κλινική;



ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΦΩΤΗΛΑΣ ΙΑΣΟΝΑΣ
ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΝΟΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!