tromaktiko: Η Τότεναμ αντιστέκεται στη «μόδα» των ακριβών μεταγραφών

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Η Τότεναμ αντιστέκεται στη «μόδα» των ακριβών μεταγραφών



Το σχέδιο του προέδρου της ιστορικής αγγλικής ομάδας, που δεν έχει αποκτήσει ούτε έναν παίκτη φέτος...

Η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι κορυφαίοι σύλλογοι της Ευρώπης δίνουν μάχες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για να αποκτήσουν ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στα γήπεδα του κόσμου. Ειδικά οι αγγλικές ομάδες βρίσκονται εν μέσω ενός μεταγραφικού «οργασμού», με την Τσέλσι, τη Μάντσεστερ Σίτι, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Άρσεναλ να έχουν ήδη προχωρήσει σε πολυδάπανες κινήσεις.

Τι γίνεται όμως με την Τότεναμ; Η λονδρέζικη ομάδα βρίσκεται σε μία εντελώς διαφορετική φάση: αν και βρισκόμαστε ήδη στο δεύτερο μισό του καλοκαιριού, δεν έχει πραγματοποιήσει ούτε μία μεταγραφή! Αντίθετα, μάλιστα, έχει χάσει το βασικό της δεξί μπακ, τον διεθνή Άγγλο Κάιλ Γουόκερ, που πωλήθηκε έναντι ποσού άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ στη Μάντσεστερ Σίτι.

Προφανώς, λοιπόν, δεν είναι οικονομικοί οι λόγοι που δεν έχει προχωρήσει σε κάποια μεταγραφή. Ποιο είναι επομένως το πρόβλημα;

Ο πρόεδρος της Τότεναμ, Ντάνιελ Λέβι, έδωσε εξηγήσεις χθες, τονίζοντας πως η διοίκηση της ομάδας έχει υποχρέωση να κάνει ορθή διαχείριση. «Κάποια από τη δραστηριότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι απλά αδύνατο να είναι βιώσιμη», υποστήριξε, αναφερόμενος στις ακριβές μεταγραφές των αντιπάλων της Τότεναμ στην Premier League.

Παράλληλα, βέβαια, οι Λονδρέζοι «τρέχουν» το μεγάλο project του νέου γηπέδου, που θα στοιχίσει εκατοντάδες εκατομμύρια στον σύλλογο. Όμως ο Λέβι δεν επικαλείται την πραγματικότητα αυτή ως δικαιολογία: «Μπορώ να πω με κάθε ειλικρίνεια ότι [το γήπεδο] δε μας επηρεάζει στη μεταγραφική δραστηριότητα, γιατί δεν είμαστε ακόμα σε θέση που να έχουμε βρει έναν παίκτη που να θέλουμε να αγοράσουμε και να μην μπορούμε», είπε.

Η Τότεναμ, με εξαίρεση την αποχώρηση του Γουόκερ, είναι ίδια και απαράλλαχτη σε σχέση με την περσινή ομάδα που τα πήγε εξαιρετικά στην Premier League. Μάλιστα, στα πρόσφατα φιλικά προετοιμασίας που έδωσε στις ΗΠΑ είδαμε τέσσερις νεαρούς παίκτες προερχόμενους από τις ακαδημίες της ομάδας να παίρνουν χρόνο συμμετοχής (Τάσαν Όουκλι-Μπουθ, Κάμερον Κάρτερ-Βίκερς, Κάιλ Γουόκερ-Πίτερς και Τζος Ονόμα).

Όλα αυτά αποτελούν βέβαια μέρος ενός σχεδίου. «Η θέση μας για τις μεταγραφές είναι ότι έχουμε έναν προπονητή που πιστεύει πολύ στις ακαδημίες, οπότε εκτός και αν βρούμε έναν παίκτη που να κάνει τη διαφορά, καλύτερα να δώσουμε μία ευκαιρία σε έναν από τους νέους παίκτες μας», εξήγησε ο Λέβι, υπογραμμίζοντας πως με το να παράγει δικούς της παίκτες, η Τότεναμ δε χρειάζεται να ξοδεύει μεγάλα ποσά για μεταγραφές, ενώ παράλληλα ένας παίκτης προερχόμενος από τις ακαδημίες έχει μία ιδιαίτερη, βαθιά σχέση με το σύλλογο και αυτό είναι κάτι που οι οπαδοί θέλουν να βλέπουν.

Βέβαια, οι περισσότεροι οπαδοί θέλουν επίσης να βλέπουν την ομάδα τους να κάνει ηχηρές μεταγραφές, και η έλλειψή τους προβληματίζει πολλούς από τους φιλάθλους της Τότεναμ, που απλώς ελπίζουν το σχέδιο του προέδρου του συλλόγου να καρποφορήσει.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!