tromaktiko: Μαλάς: Δεν κάνω μια ευκαιριακή συνεργασία με το ΑΚΕΛ

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Μαλάς: Δεν κάνω μια ευκαιριακή συνεργασία με το ΑΚΕΛ



Το στίγμα της συνεργασίας τους εν όψει των επερχόμενων προεδρικών εκλογών του 2018, επιχείρησαν να δώσουν ο Σταύρος Μαλάς και ο...
Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος να προκρίνει την υποψηφιότητα του πρώτου για τον προεδρικό θώκο.

Εξερχόμενος της συνάντησης, ο κ. Μαλάς δήλωσε ότι ένας από τους βασικότερους λόγους που συζητείται αυτή η νέα συνεργασία, είναι διότι όσα είχαν διατυπωθεί κατά την προεκλογική διαδικασία του 2013, τόσο για το Κυπριακό όσο και για την οικονομία και ευρύτερα για την ανάπτυξη ενός βιώσιμου οικονομικού μοντέλου «έχουν επαληθευτεί», προσθέτοντας ότι πρόκειται για τη φυσική εξέλιξη μιας παραγωγικής διαδικασίας.

«Πορεύτηκα στηριζόμενος από το ΑΚΕΛ το 2013 και το στίγμα που δώσαμε τότε, κάτω από πολύ δύσκολες πολιτικές συνθήκες, είναι να κοιτάζουμε τον κόσμο στα μάτια και να τού προτείνουμε πολιτικές μακριά από ακροβατισμούς και ακρότητες, στηριγμένες στην αξιοπιστία, την τεκμηρίωση και την ειλικρίνεια», δήλωσε.

«Δεν βρίσκομαι εδώ για να συνομολογήσω μια ευκαιριακή συμφωνία με το ΑΚΕΛ για να διαχειριστούμε τις επόμενες προεδρικές εκλογές, αλλά για να συμφωνήσουμε ένα πλαίσιο για να κερδίσουμε τις επόμενες προεδρικές εκλογές, για χάρη του απλού πολίτη, αυτού που βιώνει τα αποτελέσματα μιας σύνθετης και πολύ δύσκολης οικονομικής κρίσης, για να μπορέσουμε να δώσουμε προοπτική και βιώσιμη ανάπτυξη στη χώρα μας», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του γι’ αυτή τη συνεργασία, λέγοντας ότι η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής θα πρέπει να επικυρωθεί από το έκτακτο συνέδριο του κόμματος.

Όπως δήλωσε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε ένας «ανοιχτός, ειλικρινής και ξεκάθαρος διάλογος», ο οποίος θα συνεχιστεί, προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθούν οι θέσεις και οι αρχές πάνω στις οποίες θα βασιστεί η πολιτική πρόταση Μαλά για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

«Διαπιστώνω ότι, από την πρώτη στιγμή, η ακεραιότητα, η εντιμότητα και οι ικανότητες του Σταύρου, αναγνωρίζονται ευρέως από την ίδια την κοινωνία. Το όνομά του εγκρίθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής, γιατί πιστεύουμε ότι μπορεί να συσπειρώσει τους καλύτερους, να εκφράσει τους περισσότερους, να ανταποκριθεί στα οράματα της πλειοψηφίας της κυπριακής κοινωνίας και να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους», δήλωσε.

Επιπλέον, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι προοδευτικές δυνάμεις της Κύπρου θα είναι σε θέση να δώσουν μάχη για απαλλαγή από τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη, ενώ απέφυγε να σχολιάσει τη φημολογία που θέλει το ΑΚΕΛ να επιχειρεί «επανάληψη των προεδρικών εκλογών του 2013».

Ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε επίσης στα διακυβεύματα και τα διλήμματα των εκλογών, τα οποία χαρακτήρισε «ιστορικά», διευκρινίζοντας ότι έχουν να κάνουν με το μέλλον και την προοπτική της Κύπρου και του κυπριακού λαού, «πρωτίστως σε ό,τι αφορά στη λύση του Κυπριακού», όπου, όπως είπε, τα πράγματα έχουν βαλτώσει.

Τόνισε, δε, ότι πρέπει να κρατηθεί ζωντανή η ελπίδα, «όχι οποιαδήποτε λύση», αλλά για μια λύση που θα βασίζεται στις διαχρονικές αρχές «τις οποίες έχουμε συμφωνήσει με τη διεθνή και τουρκοκυπριακή κοινότητα. Γι’ αυτές τις αρχές αγωνιζόμαστε», είπε.

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ τόνισε ότι πρέπει παράλληλα να γίνει μια δίκαιη ανακατανομή του εθνικού πλούτου, να γίνουν προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά και αποτελεσματικά τα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς.

«Στο πρόσωπο του Σταύρου Μαλά, αντικατοπτρίζεται εκείνη η υποψηφιότητα που εγγυάται σωστούς χειρισμούς για όλα αυτά τα ζητήματα», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι ο κόσμος του ΑΚΕΛ θα δώσει τη συγκεκριμένη μάχη πιο ενωμένοι, πιο συσπειρωμένοι και πιο αποφασιστικοί.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!