tromaktiko: Τρεις λόγοι που ξαναπαίρνουμε τα κιλά που χάσαμε

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Τρεις λόγοι που ξαναπαίρνουμε τα κιλά που χάσαμε



Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα όσων κάνουν δίαιτα και χάνουν κάποια κιλά είναι ότι δεν...
μπορούν να διατηρήσουν το χαμένο τους βάρος και ξαναπαίρνουν όλα ή πολλά από τα κιλά που έχασαν.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να συμβεί αυτό και κάποιους πιθανόν δεν τους γνωρίζετε...

Δείτε τρεις από αυτούς...

1. Δεν κοιμόμαστε επαρκώς και καλά
Ο ύπνος όχι μόνο βοηθά να νιώθουμε πιο δραστήριοι, αλλά μας κάνει να πεινάμε και περισσότερο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα άτομα που δεν κοιμούνται καλά έχουν αυξημένα επίπεδα της ορμόνης γκρελίνης, που θα μας κάνει να θέλουμε να τρώμε περισσότερο. Ταυτόχρονα, δεν παράγεται επαρκή ποσότητα λεπτίνης, που είναι η ορμόνη η οποία ελέγχει το αίσθημα του κορεσμού και μας λέει πότε να σταματήσουμε να τρώμε.

2. Παραλείπουμε γεύματα
Το να μένουμε νηστικοί δεν είναι λύση για να μειώσουμε το σωματικό βάρος. Επιπλέον, το να παραλείπονται βασικές ομάδες τροφίμων, στερεί από τον οργανισμό σημαντικά θρεπτικά συστατικά, τα οποία ενισχύουν το μεταβολισμό!

3. Επιστρέφουμε στις παλιές συνήθειες
Πρόκειται για έναν από τους πιο βασικούς λόγους. Γιορτάζοντας μια πετυχημένη δίαιτα με ένα junk food ξεκινάτε τη διαδρομή για την επανάκτηση των κιλών. Ο καθένας θα ανακτήσει το χαμένο βάρος, αν πάει πίσω στις παλιές διατροφικές συνήθειες του. Μία από τις καλύτερες στρατηγικές για τη μόνιμη απώλεια βάρους είναι να επικεντρωθούμε στα υγιεινά τρόφιμα. Έτσι, αντί να ψάχνουμε για μαγικές δίαιτες ας προσπαθήσουμε να κάνουμε μικρές αλλαγές που θα λειτουργούν μακροπρόθεσμα, όπως για παράδειγμα να τρώμε πάντα σαλάτα στο φαγητό μας και να προτιμάμε τα τρόφιμα ολικής αλέσεως.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!