tromaktiko: Η Επιστήμη Μίλησε: Η Σοκολάτα για ΠΡΩΙΝΟ βοηθάει στο Αδυνάτισμα και κάνει πολύ καλό στον Εγκέφαλο!

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Η Επιστήμη Μίλησε: Η Σοκολάτα για ΠΡΩΙΝΟ βοηθάει στο Αδυνάτισμα και κάνει πολύ καλό στον Εγκέφαλο!



Οι επιστήμονες στο Syracuse University στην Νέα Υόρκη πρόσφατα έκαναν μια...
μεγάλη έρευνα με 968 άτομα ηλικίας από 23 ως 98 ετών. Δεν άλλαξαν τις διατροφικές τους συνήθειες. Το πείραμα έδειξε ότι η σοκολάτα έχει άμεση επίδραση στην νοητική λειτουργία και η συχνή κατανάλωση της μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την μνήμη και να αναπτύξει την αφαιρετική μας σκέψη.

Μερικά χρόνια πριν, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ αποκάλυψαν ότι τρώνε σοκολάτα κάθε πρωί. Ισχυρίζονταν ότι αυτό τους βοηθούσε στην δουλειά τους. Διαψεύδοντας την ευρέως διαδεδομένη άποψη ότι πρέπει να κόβουμε την σοκολάτα όταν κάνουμε δίαιτα βρέθηκε ότι μπορεί στην πραγματικότητα να βοηθήσει κάποιον που θέλει να χάσει περιττό βάρος.

“Όταν ξυπνάς, ο εγκέφαλος χρειάζεται αμέσως ενέργεια”, λέει η Dr. Daniela Jakubowicz, της οποία το βιβλίο “The Big Breakfast Diet” έγινε μπεστ-σέλερ.

“Αυτό είναι το κομμάτι της ημέρα στο οποίο το σώμα μετατρέπει την τροφή σε ενέργεια. Αργότερα μέσα στην μέρα, όταν τρώτε, το σώμα και ο εγκέφαλος βρίσκονται σε άλλη κατάσταση, εξοικονομώντας ενέργεια από την τροφή μετατρέποντάς την σε λίπος. Γι’αυτό παίρνετε βάρος ακόμα και αν τρώτε λιγότερο.”

 Η σοκολάτα δεν θα πρέπει να καταναλώνεται μετά τις 9 το πρωί. Σύμφωνα με την Jakubowicz, οι άνθρωποι που καταναλώνουν υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και γλυκά 600 θερμίδων, χάνουν περισσότερα από όσους καταναλώνουν 300 θερμίδες για πρωινό αργότερα μέσα στη μέρα.

Τι περιέχει όμως η σοκολάτα και έχει τόσο θετική επίδραση;

Οι ειδικοί λένε ότι έχει ένα συστατικό το οποίο ονομάζεται φλαβονοειδές, συναντάται σε τροφές που προέρχονται από φυτά και αντιπροσωπεύει περίπου το 20% των συστατικών των κόκκων κακάο. Υψηλά επίπεδα φλαβονοειδών υπάρχουν και στο τσάι, το κόκκινο κρασί και σε φρούτα όπως τα σταφύλια και τα μήλα.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα ταλανίζεστε για το αν κάνει να φάτε λίγη σοκολάτα ή όχι, τολμήστε να την βάλετε στο πρωινό σας. Ο εγκέφαλος σας και ακόμα και η μέση σας θα σας ευχαριστούν!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!