tromaktiko: Ξεκίνησε η έκθεση της ελληνικής και της παγκόσμιας μυθολογίας στο Κατάκολο

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Ξεκίνησε η έκθεση της ελληνικής και της παγκόσμιας μυθολογίας στο Κατάκολο



Ξεκίνησε η έκθεση με την Ελληνική μυθολογία και τα διάσημα «τέρατά» της  εχθές στο Κατάκολο, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που ...
έχει προγραμματίσει το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ για το 2017.

Μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να δουν ομοιώματα όπως, ο Κένταυρος, η Χίμαιρα, η Άρπια, ο Ντάλως κ.α., μέσα σε έναν λαβύρινθο, ο οποίος στη στέγη του έχει έναν από τους διασημότερους δράκους της Δυτικής Ευρώπης.

Η έκθεση οργανώνεται από το «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ» και θα διαρκέσει περίπου 50 ημέρες. Στην έκθεση υπάρχουν, ακόμη, τέρατα και δράκοι από την παγκόσμια μυθολογία όπως, rok, dragons, ogr κ.ά.

Στον εξωτερικό χώρο υπάρχει μια αναπαράσταση του Δία στην Ολυμπία, ένας Κένταυρος, ο Διόνυσος, η Αφροδίτη κ.α. Επίσης, έχει ομοιώματα από σκελετούς δεινοσαύρων. Μικροί και μεγάλοι μπορούν να φωτογραφηθούν με όλα τα ομοιώματα.

Τι σχέση έχουν οι δεινόσαυροι με την μυθολογία;

Η έκθεση είναι βασισμένη στην έρευνα της αμερικανίδας ιστορικού Adrienne Mayor, η οποία έχει επιμεληθεί την έκθεση. Η έρευνα αυτή έχει αποδείξει ότι οι προγονοί μας, όταν έβρισκαν οστά δεινοσαύρων ή  προϊστορικών ζώων, έπλαθαν φαντασιώσεις και μύθους γιατί δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τη μορφή τους. Για παράδειγμα βρίσκοντας ένα κρανίο ενός μαμούθ με μια τρύπα στη μέση, το απέδιδαν σε έναν προϊστορικό άνθρωπο με μεγάλο κεφάλι και ένα μάτι στο κέντρο του μετώπου (Κύκλωπας).

Η έκθεση έχει ταμπέλες προς ανάγνωση με σκοπό την προσωπική ξενάγηση. Επίσης έχει εκπαιδευτικό σκοπό για τους μαθητές και τα παιδιά. Οι τουρίστες γνωρίζουν από τα παιδικά τους χρόνια τους ήρωες της Ελληνικής μυθολογίας και αναμένεται να τους επισκεφθούν στο Κατάκολο.

Είναι μια προσπάθεια του Λιμενικού Ταμείου να παρέχει στους τουρίστες της κρουαζιέρας ένα εκπαιδευτικό προϊόν, να προβάλει την Ελληνική ιστορία και να  αυξήσει την εμπορική κίνηση. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 9:30 το πρωί μέχρι τις 21:30 το βράδυ και τις Κυριακές από τις 10:30-13:30. Είσοδος 5 ευρώ για τους ενήλικες. Για τους πολύτεκνους, τους ΑΜΕΑ και άλλους είναι με έκπτωση από 30%-50% ανάλογα την περίπτωση.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!