tromaktiko: Απίστευτη αποκάλυψη! Οι βωμολοχίες του Παπαμιχαήλ στη Βουγιουκλάκη στα γυρίσματα: «Πάλι άργησες μ….»

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Απίστευτη αποκάλυψη! Οι βωμολοχίες του Παπαμιχαήλ στη Βουγιουκλάκη στα γυρίσματα: «Πάλι άργησες μ….»



Ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης καταγράφει ιστορίες επιτυχίας από τη...
χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου κάνοντας πικάντικες αποκαλύψεις για την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.
«Στις αρχές των 60s η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν τόσο δημοφιλής στην Τουρκία, ώστε υπήρχε μια γυναίκα η οποία έβγαζε για μια δεκαετία το ψωμί της ντουμπλάροντας με τη φωνή της την Αλίκη στις ταινίες της που παίζονταν στη γείτονα χώρα.

Το 1963, λοιπόν, το “Χτυποκάρδια στο θρανίο” γυρίστηκε ταυτοχρόνως, δύο φορές, στο ίδιο διάστημα, πλάνο πλάνο, στα ελληνικά και στα τούρκικα. Ο Σακελάριος, ο Χατζηδάκης και η Αλίκη ήταν οι βασικοί συντελεστές που δεν άλλαζαν, αλλά τους ρόλους έπαιζαν στη μία ταινία μόνο Έλληνες ηθοποιοί και στην άλλη μόνο Τούρκοι. Μάλιστα, η Αλίκη θυμόταν: “Κάθε πρωί έφτανε στο πλατό ο Τούρκος συμπρωταγωνιστής μου, ο γοητευτικός Ορχάν Γκιουνσιράι, με ένα τριαντάφυλλο και μου έλεγε “καλημέρα, δεσποινίς Αλίκη”, ενώ ο Δημητράκης (σ.σ. Παπαμιχαήλ) μου έλεγε “πάλι άργησες, μωρή;”. Στην ταινία, που στα τουρκικά είχε τον τίτλο “Siralardaki Heyecanlar”, ήμουν ντουμπλαρισμένη στα τουρκικά, αλλά όλα τα τραγούδια τα τραγούδησα εγώ, μαθαίνοντας απ’ έξω τους τουρκικούς στίχους”», αναφέρεται στο δημοσίευμα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!