tromaktiko: Ποιο στοιχείο του χαρακτήρα σου θα σε κάνει ευτυχισμένο

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Ποιο στοιχείο του χαρακτήρα σου θα σε κάνει ευτυχισμένο



Μπορεί να μην το είχες σκεφτεί, αλλά σύμφωνα με μια νέα έρευνα, η γενναιοδωρία είναι το χαρακτηριστικό που αν έχεις -ή αν...
καλλιεργήσεις- στο χαρακτήρα σου, μπορεί να σε κάνει πιο ευτυχισμένο.

Oι συμμετέχοντες στην έρευνα που διοργάνωσε το Νature.com, κλήθηκαν να περάσουν 4 εβδομάδες ξοδεύοντας χρήματα για τον εαυτό τους και αντίστοιχο διάστημα για άλλους. Στην ομάδα που ξόδεψε χρήματα για τα αγαπημένα τις πρόσωπα, παρατηρήθηκε μεγαλύτερο ποσοστό ευτυχίας.

Οι ερευνητές υποστήριξαν ότι συσχετίζουμε την γενναιόδωρη συμπεριφορά με θετικά συναισθήματα και γι΄αυτό τείνουμε να νιώθουμε καλύτερα μετά από μια τέτοια πράξη. Από ανατομικής πλευράς, η γενναιοδωρία δίνει ερέθισμα σε δύο διαφορετικά τμήματα του εγκεφάλου, ο οποίος στη συνέχεια εμφανίζει μια «θερμή λάμψη».

Επιπλέον, το μέγεθος της προσφοράς δεν έπαιζε ρόλο στην πρόκληση του συναισθήματος ευφορίας. «Δε χρειάζεται να είσαι η Μητέρα-Τερέζα για να νιώσεις ευτυχισμένος- αρκεί να κάνεις μικρές πράξεις γενναιοδωρίας», σημειώνει ο επικεφαλής της έρευνας Philippe Tobler.

Το εντυπωσιακό είναι πως, όπως ανακάλυψαν, ακόμα και η σκέψη ή η πρόθεση να κάνει κανείς γενναιόδωρες πράξεις μπορεί να προκαλέσει νευρολογικές συνάψεις που οδηγούν σε συναισθήματα ευφορίας και χαράς.

Πηγή


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!