tromaktiko: Η συνταγή της Ημέρας: Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Η συνταγή της Ημέρας: Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας



Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας...


Υλικά συνταγής

500γρ. γάλα καρύδας
80γρ. ζάχαρη
40γρ. ρύζι γλασέ
10γρ. κορνφλάουρ


Διαδικασία συνταγής

Βράζουμε το ρύζι σε νερό και το σουρώνουμε μόλις μαλακώσει. Βάζουμε στη κατσαρόλα το ρύζι , τα 450ml. γάλα καρύδας και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε διαρκώς και πριν αρχίσει να κοχλάζει διαλύουμε το κορνφλάουρ στα 50ml. γάλα καρύδας.

Προσθέτουμε το κορνφλάουρ στην κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση, το κατεβάζουμε (περίπου μετά από 2 λεπτά) και μοιράζουμε στα μπολάκια.

Όταν μοιράζουμε στα μπολάκια το ρυζόγαλο δεν πρέπει να είναι εντελώς πηχτό γιατί πήζει όσο κρυώνει. Επίσης, όσο μοιράζουμε στα μπολάκια, ανακατεύουμε για να μην πέσει το ρύζι μονομερώς σε μερικά μπολάκια.

Αφήνουμε να κρυώσει. Το διατηρούμε στο ψυγείο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!