tromaktiko: Βασιλικό Κύπρου: Νέο επεισόδιο – Ανάφλεξη σε κύλινδρο ασετυλίνης

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Βασιλικό Κύπρου: Νέο επεισόδιο – Ανάφλεξη σε κύλινδρο ασετυλίνης



Νέο σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε και πάλι το απόγευμα της Τετάρτης στα ...
τσιμεντοποιεία Βασιλικού στο Μαρί.

Αυτή την φορά κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες κύλινδρος ασετυλίνης αναφλέγηκε.

Η ασετυλίνη έχει αρκετές ιδιαιτερότητες ως χημική ουσία όπως για παράδειγμα το χαμηλό σημείο ανάφλεξης. Γι’ αυτό τον λόγο στο σημείο της ανάφλεξης βρίσκονται από την ίδια στιγμή άνδρες της ΕΜΑΚ οι οποίοι έχουν προχωρήσει στις προβλεπόμενες διαδικασίες παρακολούθησης του περιστατικού, όπως είναι η ψύξη, για να πέσει η θερμοκρασία και να μην προκληθεί έκρηξη.

Η διαδικασία απαιτεί αρκετό χρόνο μέχρις ότου διασφαλιστεί η πλήρης αποφυγή οποιουδήποτε δυσάρεστου περιστατικού.

Αρμόδιες πηγές τονίζουν στο SigmaLive με αφορμή το εν λόγω επεισόδιο, ότι θα πρέπει να ληφθούν απαραίτητα μέτρα στην περιοχή του Βασιλικού, μια «εύφλεκτη» περιοχή λόγω και του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού και δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να καταγράφονται επεισόδια όπως το σημερινό, έχοντας κατά νου και τα τραγικά συμβάντα του παρελθόντος στην περιοχή.

Η κατάσταση παρακολουθείται

Επιπλέον όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής, «πιθανότητα λόγω διαρροής ένας κύλινδρος ασετιλίνης ανεφλέγη και λόγω της επικινδυνότητας του συγκεκριμένου αερίου η Υπηρεσία πρέπει να τηρήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Η ανάφλεξη έγινε λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι, η φλόγα διατηρείται και οι άνδρες της ΕΜΑΚ Κοφίνου που μετέβησαν στη σκηνή ουσιαστικά έκαναν ψύξη του κυλίνδρου».

Πρόσθεσε ότι «η όλη κατάσταση παρακολουθείται με θερμική κάμερα λόγω του ότι πολλές φορές η φλόγα μεταφέρεται και εκτός του κυλίνδρου. Η ασετιλίνη είναι ένα εξαιρετικά εύφλεκτο αέριο που έχει πολύ χαμηλό σημείο βρασμού και με πολύ υψηλά όρια ανθεκτικότητας».

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή «η κατάσταση παρακολουθείται και η ψύξη στο συγκεκριμένο κύλινδρο θα συνεχιστεί για αρκετές ώρες».

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!