tromaktiko: Πολεμική Αεροπορία: Ξανά στη Blue Flag, στο Ισραήλ, Νοέμβρη

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Πολεμική Αεροπορία: Ξανά στη Blue Flag, στο Ισραήλ, Νοέμβρη



Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στα κράτη που δήλωσαν τη συμμετοχή τους στην εξαιρετικά σημαντική πολυεθνική άσκηση «Blue Flag», η...
οποία μαζί με τον… Έλληνα «ΗΝΙΟΧΟ» αποτελούν δυο ασκήσεις με πολυπλοκότητα επιχειρησιακών σεναρίων και συνολικό όφελος για τους συμμετέχοντες, σχεδόν εφάμιλλο με την περίφημη αμερικανική «Red Flag».

Τις πληροφορίες έδωσε ο διοικητής της αεροπορικής βάσης «Uvda» στο Ισραήλ, σμήναρχος του οποίου το όνομα δεν δόθηκε για λόγους ασφαλείας στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με όσα δήλωσε, η Ελλάδα είναι μαζί με τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Πολωνία, τις ΗΠΑ και την Ινδία, οι χώρες που θα λάβουν μέρος στην άσκηση, η οποία διεθνοποιείται κάθε χρόνο και περισσότερο (τρεις χώρες περισσότερες φέτος).

Η άσκηση θα διαρκέσει δύο εβδομάδες, κατά τη διάρκεια των οποίων, συνολικά 70 μαχητικά αεροσκάφη θα συνασκηθούν με μοίρα της ισραηλινής Αεροπορίας, γνωστή είτε ως «Red Squadron» (ερυθρή μοίρα) είτε ως «Flying Dragon» (ιπτάμενος δράκος) που αξιοποιεί επιχειρησιακά μαχητικά F-16C της Lockheed Martin και έχει τον ρόλο του επιτιθέμενου στις εκπαιδεύσεις όλων των Μοιρών της ισραηλινής Αεροπορίας.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!