tromaktiko: Ένα πρωτότυπο τρικ για να μην πλένεις συχνά τα jeans σου

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Ένα πρωτότυπο τρικ για να μην πλένεις συχνά τα jeans σου



Πότε ήταν η τελευταία φορά που έπλυνες το αγαπημένο σου jean παντελόνι; Σίγουρα, αυτό μπορεί να φαίνεται εύκολο να απαντηθεί, αλλά ...
για πολλούς denim lover που γνωρίζουν πως όσο πιο συχνά πλένεις τα jeans τόσο πιο εύκολα θαμπώνουν και χάνουν την ελαστικότητά τους και την φόρμα τους, τότε ίσως να μην είναι απλό να θυμηθούν την τελευταία ημερομηνία πλυσίματος γιατί απλά έχει περάσει πολύς καιρός. Πολλοί εμπειρογνώμονες denim προτείνουν να περιορίζουμε το πόσο συχνά πλένουμε τα jean παντελόνια μας γιατί, πέρα από το νερό και το απορρυπαντικό, ακόμα και το τέντωμα του απλώματος και του σιδερώματος καταστρέφει τις ίνες του υλικού τους. Και αυτό που συμβουλεύουν –αν δεν θες να το βάζεις συνέχεια στο πλυντήριο- είναι είναι άκρως πρωτότυπο και ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα ο Jac Cameron, καλλιτεχνικός διευθυντής και συνιδρυτής του αμερικάνικου denim brand ΑΥR, έχει μια πολύ «έξυπνη» αντιπρόταση απέναντι στις συχνές πλύσεις. «Μπορείς να βάλεις το jean σου σε μια πλαστική σακούλα και να το αποθηκεύεις στο ψυγείο, και πιο συγκεκριμένα στην κατάψυξη.» Ναι, καλά διάβασες... και συνεχίζει ο Cameron εξηγώντας πιο αναλυτικά, «Το πλεονέκτημα του καταψύκτη είναι ότι διατηρεί την ομορφιά των χρωμάτων και της γραμμής του, ενώ ταυτόχρονα εξαλείφει αποτελεσματικά τα βακτηρίδια που αναπτύσσονται πάνω στο ύφασμά του μέσω της ψύξης και της χαμηλής θερμοκρασίας.» Αν τώρα έχεις εντοπίσει τοπικά κάποιο λεκέ τον καθαρίζεις με σφουγγαράκι και απορρυπαντικό ρούχων τρίβοντάς το ελαφρά. Και μετά το βάζεις στην κατάψυξη... «Αυτός ο τρόπος καθαρίσματος δεν είναι απαραίτητα λειτουργικός για όλους,» λέει ο Jac, «αλλά για εμένα λειτουργεί και είναι ο προτιμότερος τρόπος μου για να καθαρίσω τα jeans μου». Αν είσαι και εσύ τόσο τολμηρή δοκίμασέ τον... δεν ξέρουμε αν είναι σωστός, είναι πάντως ανέξοδος.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!