tromaktiko: O Π. Καμμένος στη βουλή κατά την προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

O Π. Καμμένος στη βουλή κατά την προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία



Πρωτολογία:
«Κύριε Πρόεδρε,
κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
είναι η πρώτη φορά στη μεταπολίτευση που...
γίνεται συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, προκαλούμενη από την αντιπολίτευση, για την οικονομία, σε μία τόσο σημαντική στιγμή για την πατρίδα μας και η παρουσία των βουλευτών της αντιπολίτευσης δεν περνά ούτε κατά το ένα τρίτο τους παρόντες στα θεωρεία.

Αυτό δείχνει, ακριβώς, το πώς κατέρρευσε πολιτικά η προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης όλα αυτά τα χρόνια της διακυβέρνησης να στηριχθεί επάνω στην καταστροφή, με το να οδηγηθούμε στο αδιέξοδο στις συνομιλίες, η Ελλάδα να βγει έξω από την Ευρώπη και να καταρρεύσει η ελληνική οικονομία, προκειμένου να έρθουν ως σωτήρες.

Και βεβαίως σήμερα - γιατί καμιά φορά τα φέρνει η τύχη έτσι τα πολιτικά πράγματα- είναι η πρώτη ημέρα, που εάν κανείς ανοίξει είτε ελληνικό οικονομικό μέσο, τη Ναυτεμπορική, είτε ξένο μέσο, το Bloomberg, θα δει ότι βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο τα επιτόκια και των διετών ομολόγων και των δεκαετών ομολόγων σε σχέση με όλα αυτά τα επτά χρόνια της κρίσης. Ουσιαστικά, δηλαδή, είναι σήμερα, ημέρα της συζήτησης για την οικονομία, η ημέρα εκείνη που αποδεικνύεται πλέον με συγκεκριμένα νούμερα ότι η απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε μια επιτυχή διαπραγμάτευση οδηγεί πλέον την οικονομία στην ανάπτυξη και οδηγεί τον λαό σε μία καινούργια εποχή.

Η πτώση των ελληνικών ομολόγων και η αξιολόγησή τους από τον Moody’s, ο οποίος αναβαθμίζει το αξιόχρεο του ελληνικού Δημοσίου και το αξιόχρεο των τραπεζών, είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι για το πού πάει η οικονομία από εδώ και πέρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία των αγορών, οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου μειώθηκαν ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά η διαφορά του επιτοκίου τους από τους αντίστοιχους γερμανικούς τίτλους, κάτω από το 5%.

Οι θετικές αυτές εξελίξεις για την ελληνική οικονομία, που ξεκίνησαν από την απόφαση του Eurogroup και το πλήθος των υποστηρικτικών δηλώσεων των αξιωματούχων των θεσμών, φέρνουν την Ελλάδα μια ανάσα πριν από τις αγορές. Τα παραπάνω στοιχεία αναφέρονται βάσει των στοιχείων του Bloomberg.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η απόδοση των δεκαετών ελληνικών ομολόγων έφτασε το 5,30%. Για την επιστροφή στις αγορές το όνειρο που είχε ακουστεί από το εξωτερικό ήταν να πέσει κάτω από το 5%, ενώ θεωρείται ως καλύτερη στιγμή όταν η απόδοση πέσει στα όρια του 4% έως 4,40%.

Σύμφωνα με τους σημερινούς Financial Times, το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων διαμορφώνεται στο 4,99%, φέρνοντας την Ελλάδα κάτω από τον στόχο που έχει θέσει η ελληνική πλευρά.

Το Reuters επεσήμανε ότι η απόδοση των γερμανικών ομολόγων αναμένεται να καταγράψει τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Δεκέμβριο του 2015. Τα ίδια ακριβώς μηνύματα παίρνουμε από την Barclays με τίτλο: «Φως στην άκρη του τούνελ για την Ευρωζώνη».

Αυτά είναι σήμερα τα οικονομικά νέα και τα καταθέτω στη Βουλή, την ημέρα που συζητούμε την πρόταση της αντιπολίτευσης, για να συνεδριάσουμε εδώ, στη Βουλή των Ελλήνων, και να συζητήσουμε για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

Ήταν, λοιπόν, φυσικό να προσπαθήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα» και να το κάνει με ευφυολογήματα, που μέχρι τώρα δεν χρησιμοποιούσε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά χρησιμοποιούσε η ακροδεξιά απόφυση των υβριστών του Κώστα Καραμανλή, που μπήκαν στη Νέα Δημοκρατία μετά από την ανάληψη της ηγεσίας από τον Αντώνη Σαμαρά.

Μέχρι τώρα απέφευγα και εγώ ο ίδιος να απαντήσω σε προκλήσεις εναντίον μου, διότι θεωρώ ότι πέφτει το επίπεδο ακόμα και της συζητήσεως, όταν συζητάς με ανθρώπους που πριν από λίγο καιρό ακόμα ήταν πωλητές βιβλίων του αντισημιτισμού και του νεοναζισμού στην Ελλάδα. Όμως, αφού αναφέρεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, θα απαντήσω σε όλα τα σημεία στα οποία προσπάθησε να με εμπλέξει.

Πρώτα απ’ όλα θεωρώ υποχρέωσή μου ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας να απαντήσω για αυτό το οποίο τόλμησε να πει σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ο Υπουργός Άμυνας», λέει, «δεν σέβεται τους κανονισμούς και προσβάλει το Στράτευμα». Αυτό είναι βαριά μομφή για έναν Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Και είναι βαριά μομφή, την οποία πριν από λίγο καιρό την ακούσαμε από το στόμα του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αλλά την ακούσαμε και εις βάρος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, του Ναυάρχου κ. Αποστολάκη.

Θέλω να ζητήσω, λοιπόν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της αντιπολιτεύσεως, αυτή η λογική της εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων και του θεσμού του Αρχηγού του ΓΕΕΘΑ, αλλά και του θεσμού του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να σταματήσει εδώ, διότι αποτελεί ολίσθημα.

Καταθέτω, λοιπόν, αφού πλέον είναι αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, τον μόνο κανονισμό που υπάρχει και είναι εν ισχύ για την πτήση μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι το τεχνικό εγχειρίδιο του χειριστού ελικοπτέρου UH-1H Huey, το οποίο αναφέρει στο 5-4: «Ελάχιστο απαιτούμενο πλήρωμα. Το ελάχιστο πλήρωμα που απαιτείται για την πτήση του ελικοπτέρου είναι ένας χειριστής του οποίου η θέση είναι δεξιά. Επιπρόσθετα μέλη του πληρώματος, κατά περίπτωση, μπορούν να προστεθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες διαταγές». Αυτός είναι ο κανονισμός, τον οποίο σέβομαι και πετώ πολλές φορές στη θέση του συγκυβερνήτη.

Και δεν αναφέρω ότι είμαι ο μόνος μετά τον Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο και τον συνάδελφο, τον Βρεττό, του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, ο οποίος κατέχω άδεια και πτυχίο, όπως, επίσης, medical και πάνω από δύο χιλιάδες ώρες πτήσης με ελικόπτερο.

Και το λέω αυτό, διότι με αυτόν ακριβώς τον κανονισμό πέταξαν μέχρι σήμερα σχεδόν όλοι οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας. Το 1992 πέταξε ο Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από την 110 Πτέρυγα Μάχης με F-16 Block 30, το 1997 ο ΥΦΕΘΑ Δημήτριος Αποστολάκης, το 2004 ο Υφυπουργός ο κ. Λαμπρόπουλος με Mirage 2000 από την 114 Πτέρυγα Μάχης, το 2005 ο ΥΕΘΑ Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος με F-4 στην 337 Πτέρυγα Μάχης, το 2007 ο κ. Πλακιωτάκης, επανειλημμένως, με πτήση F-16 Block 52 από την 115 Πτέρυγα Μάχης, το 2008 ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με πτήση F-16 Block 52 από την 115 Πτέρυγα Μάχης.

Και, βεβαίως, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δια του Διευθυντού του, του κ. Μπεκίρη, πέρυσι πήρε τηλέφωνο και παρακάλεσε να του κλείσουμε πτήση με πολεμικό αεροσκάφος - κάτι που με μεγάλη ικανοποίηση το κάναμε - πράγμα που, βεβαίως, δεν έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα.

Άρα, όλη αυτή η λογική της προσπάθειας να πληγεί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ή ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για κάτι το οποίο έχει συμβεί επανειλημμένως και είναι μέσα στους στρατιωτικούς κανονισμούς και την ασφάλεια πτήσεων, είναι κάτι το πρωτοφανές και θα παρακαλέσω πάρα πολύ να το αποσύρετε για πάντα.

Αν παίρνετε, δε, τη δεύτερη αναφορά του κ. Μητσοτάκη περί της συχνότητος των πτήσεων, εδώ θέλω να σας απαντήσω ξεκάθαρα πολιτικά. Δεν θα αναφερθώ στην πολιτική που η Νέα Δημοκρατία παρουσίασε επί του αειμνήστου Μιλτιάδη Έβερτ, που μιλούσε για «κυβέρνηση ελικοπτέρων», αλλά θα σας πω ότι, ναι, και εγώ και ο Αναπληρωτής Υπουργός χρησιμοποιούμε τα μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεροπορίας Στρατού, γιατί επιλογή μας είναι να βρισκόμαστε κοντά στις Μονάδες, κοντά στους στρατευσίμους. Πηγαίνουμε το βράδυ και μένουμε στα στρατόπεδα, μένουμε στα αεροδρόμια, μένουμε στα πλοία, συζητάμε με τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους φαντάρους. Είμαστε δίπλα τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αυτό θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, όσο και αν σας ενοχλεί.

Αν θεωρείτε ότι ο ρόλος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι να κάθεται και να δέχεται μόνο τους Αρχηγούς, να μην ακούει τα προβλήματα του στρατεύματος, να μην συμμετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε κοινωνικό έργο, να μην συμμετέχουν σε φυσικές καταστροφές, ότι ο ρόλος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι να ειδοποιεί για να ασβεστώνουν τα στρατόπεδα και να ελέγχει εάν είναι γυαλισμένες οι μπότες, τέτοιο ρόλο εγώ δεν έχω.

Θεωρώ ότι είναι υποχρέωσή μου να βρίσκομαι δίπλα στις Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, να ακούω τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και βεβαίως να σέβομαι κατά γράμμα τους στρατιωτικούς κανονισμούς. Αφήστε, λοιπόν, τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση.

Το δεύτερο επιχείρημα του κ. Μητσοτάκη - που πράγματι δεν το περίμενα να το ακούσω και αυτό - ήταν η αναφορά στο παιδί μου, λέγοντας για το twitter αυτό το οποίο ανέβασα, ότι «το παιδί του twitter έβγαλε αυτή τη φωτογραφία και την κατεβάζουμε».

Στον γιο μου, οι μόνοι που αναφέρονταν ήταν ο κ. Βορίδης, ως συνήγορος υπεράσπισης του κ. Κουρτάκη, όταν ήρθε να τον υπερασπιστεί στο δικαστήριο όπου ο δεκαεξάχρονος και ο δεκατετράχρονος γιος μου φέρονταν ως τρομοκράτες, φίλοι της Πόλας Ρούπα, που σύχναζαν στα Εξάρχεια και έβαζαν φωτιές. Και δικηγόρος του κ. Κουρτάκη, που καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση σε δύο χρόνια φυλακή, ήταν ο κ. Βορίδης.

Η Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, από κοινού ενεργεί με στόχο τα παιδιά. Και βεβαίως αυτό συνεχίζεται. Προχθές ο «Γαύρος», η «περίφημη» εφημερίδα, ανέφερε σε δημοσίευμα της Θύρας 7 -και βεβαίως δεν εκπροσωπεί τον Ολυμπιακό αυτό - ότι εγώ και η οικογένεια μου θα αρχίσουμε να ζούμε τον εφιάλτη μας. Απειλή ξεκάθαρη προς την οικογένεια και τα παιδιά.

Αυτή είναι η πολιτική των νταβατζήδων της ενημέρωσης και αυτών με τους οποίους συμπράττει σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση και ο ίδιος ο αρχηγός - και λυπάμαι πολύ - της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οτιδήποτε συμβεί στην οικογένειά μου ή σε μένα θα είστε ηθικοί αυτουργοί. Και δεν περίμενα ποτέ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ενθυλακώσει τέτοιου είδους φασιστικές πρακτικές μέσα στην Αίθουσα του Κοινοβουλίου, προερχόμενος από μια οικογένεια που έχει θύμα από την τρομοκρατία.

Τα ίδια έχει υποστεί και ο κ. Φλαμπουράρης, όπου μοιράζουν κάθε εβδομάδα κάτω από το σπίτι του προκηρύξεις, κάνουν συγκεντρώσεις και έχουν κάψει το σπίτι του δύο και τρεις φορές. Αυτή είναι η πολιτική σας; Αυτή είναι η τακτική του εκφοβισμού;

Βεβαίως, προχωράμε στο τρίτο επιχείρημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ήρθε να επαναφέρει το θέμα του διαλόγου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη. Αφού η αντιπολίτευση σηκώνει τη σημαία της κάθαρσης για την πιο βρώμικη υπόθεση ναρκωτικών που έχει ποτέ σημειωθεί στη χώρα, αφού ασχολείται με αστειότητες που γράφουν μέσα ενημέρωσης, που κατέχει εμπλεκόμενος στην υπόθεση, αφού υιοθετούν πρακτικές εκφοβισμού του Ανακριτή και της Εισαγγελέως προκειμένου να μην προβούν στη συνέχιση της έρευνας, τότε θα σας πω ακριβώς τον διάλογο που είχα τα 21 λεπτά. Κάποιοι από εσάς βάλτε και τα τηλέφωνά σας να γράφουν τα 21 λεπτά των συζητήσεων. Και θα σας πω και ποιο ήταν το αποτέλεσμα αυτής της συζήτησης με τον ισοβίτη, που αφού ειδοποιήθηκα από τον δημοσιογράφο Τριανταφυλλόπουλο ότι ήθελε να μιλήσει, μίλησα μαζί του.

Επιβεβαίωσε ο Γιαννουσάκης στα τηλεφωνήματα, στα 21 αυτά λεπτά, και επανέλαβε τις τέσσερις σελίδες του φύλλου εξετάσεως ως μάρτυρα, που αναφέρεται ο ίδιος, την Πέμπτη 23 Ιουλίου του 2015, στον ανακριτικό υπάλληλο, σε σχέση με εμπλοκή του Ευάγγελου Μαρινάκη στην υπόθεση του NOOR 1.

Θα τα καταθέσω στη Βουλή, διότι βγήκαν πλέον στην εκπομπή «Δίκη» του ΣΚΑΪ - το βράδυ μιλάει εναντίον του Μαρινάκη και το πρωί μιλάει εναντίον ημών που μιλάμε για τον Μαρινάκη, αυτό είναι μια άλλη υπόθεση - όπου κατά λέξη ο ίδιος ο ισοβίτης επαναλαμβάνει και αποδεικνύει την εμπλοκή του συγκεκριμένου επιχειρηματία σε παράνομο λαθρεμπόριο πετρελαίου. Τον κατηγορεί για εμπλοκή του και για γνώση του για την υπόθεση του NOOR 1.

Σας διαβάζω μια φράση μόνο: «Ο Ευάγγελος Μαρινάκης από την πρώτη στιγμή γνώριζε τη μετοχική εμπλοκή του Κοτσώνη Αιμίλιου στο NOOR 1, δηλαδή πότε έγινε συνέταιρος του ΦΑΡΟΥ που είχε αγοράσει το πλοίο NOOR 1. Αυτό μου το είχε αναφέρει προσωπικά ο Μαρινάκης Ευάγγελος, ο οποίος άλλωστε είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την πορεία των δραστηριοτήτων του πλοίου αυτού καθ’ όλη τη διάρκεια από την αγορά του έως και μέχρι τον χρόνο σύλληψής μου».

Εγώ, κύριοι, τον υποχρέωσα τον Ιούλιο του 2015 να τα πει αυτά; Εγώ πήγα και του πρόσφερα ανταλλάγματα από την κυβέρνηση για να τα πει αυτά; Τον Ιούλιο του 2015 υπήρχε θέμα αγοράς του ΔΟΛ από τον Μαρινάκη ή από τον Ιβάν - πώς τον λένε - ή από τον οποιοδήποτε τρίτο; Δεν υπήρχε καν θέμα ΔΟΛ. Άρα, ακόμα και το ίδιο επιχείρημα το οποίο στηρίζει η Νέα Δημοκρατία, ότι δηλαδή παρενέβην εγώ - εκ μέρους, μάλιστα, και της Κυβερνήσεως - προκειμένου να επηρεάσουμε την αγορά του ΔΟΛ, που θα επηρέαζε εν συνεχεία εμάς πολιτικά, καταρρέει διότι αυτές οι συγκεκριμένες καταθέσεις είναι από τον Ιούλιο του 2015. Αυτές τις καταθέσεις μου επανέλαβε ο ισοβίτης, προκειμένου να ζητήσω διά του Υπουργού Δικαιοσύνης, ως υποχρεούμαι, την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Και στην εφημερίδα την οποία κρατάτε εδώ στα χέρια σας, ο ίδιος ο ισοβίτης λέει ότι δεν τον ξέρει ούτε θέλει να γνωρίσει τον Μαρινάκη.

Και τι έγινε μετά τη διαβεβαίωση που του έδωσα και την επίσκεψη της Εισαγγελέως; Και εδώ θέλω να σας πω ότι την Εισαγγελέα δεν την ξέρω, ούτε την έχω δει στη ζωή μου ποτέ, ούτε έχουμε μιλήσει ποτέ. Ούτε για τρίτη υπόθεση. Δεν την γνωρίζω την κ. Τζίβα, η οποία αυτή τη στιγμή δέχεται αυτήν την επίθεση. Ποιο ήταν, λοιπόν, το αποτέλεσμα; Το αποτέλεσμα ήταν να δώσει στη Δικαιοσύνη ο ισοβίτης στοιχεία του τραπεζικού του λογαριασμού στα Εμιράτα και όλες του τις κινήσεις - του εν λόγω λογαριασμού - στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Και από τα έγγραφα αυτά τα οποία έδωσε μαζί με τις καταθέσεις, τι αποδεικνύεται; Πρώτον, ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης - με τον οποίο δεν έχω καμία σχέση ούτε προσωπικά, ο αδερφός μου να ήταν μπλεγμένος στα ναρκωτικά, θα τον κατήγγειλα, βουλευτής δικός μου να ήταν, μέλος της οικογένειάς μου να ήταν σε υπόθεση που σκοτώνει τριακόσιες χιλιάδες παιδιά με τη σύριγγα στο χέρι, θα τον κατήγγειλα - τρία χρόνια δεν έχει δηλώσει στις αρμόδιες Αρχές ότι έχει συνεργαστεί με ισοβίτη και του έχει στείλει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια.

Δεύτερον, ότι εκτός του Βαγγέλη Μαρινάκη φαίνεται ότι ο δικηγόρος του, Ευάγγελος Μπαϊρακτάρης, ο οποίος είναι και μέλος του Δ.Σ. και γραμματέας της CAPITAL στη Νέα Υόρκη - εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στο NASDAQ - έβαζε κι αυτός χρήματα στον ισοβίτη από offshore εταιρεία χωρίς να μπορεί να τα δικαιολογήσει.

Τρίτον: Στη συνέχεια προκύπτει ότι ο Γενικός Διευθυντής του Βαγγέλη Μαρινάκη στη ναυτιλιακή εταιρεία CAPITAL, Νίκος Συντυχάκης, συνελήφθη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» γιατί έφερε παράνομα και αδήλωτα στη χώρα 622.000 ευρώ μετρητά. Ο δε ισοβίτης σε παλαιότερη κατάθεσή του αναφέρει ότι τα μετρητά αυτά έρχονταν στην Ελλάδα το 2013 από λαθρεμπόριο πετρελαίου στα Εμιράτα σε συνεργασία του Βαγγέλη Μαρινάκη και του ισοβίτη με τον Αιμίλιο Κοτσώνη και τον Νίκο Συντυχάκη. Ξέπλυμα, δηλαδή, μαύρου χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες στα Εμιράτα.

Τρία χρόνια, λοιπόν, από τη σύλληψη του ναρκοπλοίου, με την τεράστια αυτή ποσότητα ναρκωτικών και ηρωίνης, από τους ήρωες του Λιμενικού Σώματος, έρχονται στην επιφάνεια τέτοια αποδεικτικά στοιχεία τα οποία θα πρέπει να ερευνηθούν. Και εμφανίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση εδώ, στη Βουλή των Ελλήνων, να προστατεύει κάποιον για τον οποίο καταθέτονται στοιχεία. Είναι πρωτοφανές. Όμως, γιατί τον προστατεύει; Είναι φυσικό ότι μέσα στη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν άνθρωποι που ζουν από τον κ. Μαρινάκη. Ο κ. Βορίδης είναι δικηγόρος του και πληρώνεται από αυτόν επισήμως. Ο κ. Παπαδόπουλος, ο άντρας της Αλεξίας Μπακογιάννη, εργάζεται και πληρώνεται από τον κ. Μαρινάκη. Είναι «πιστόλι» του, τα παίρνει στα ίσια.

Κάποιοι άλλοι λαδώνονται οικογενειακώς στο «Εκάλη Club» και στο «Nammos» και τυγχάνουν της υποστήριξης από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Όμως, λόγω αυτής της στήριξης θα φτάσουμε στο σημείο, στη Βουλή των Ελλήνων, να υποστηρίζουμε κάποιον που πιθανώς - μπορεί να αποδειχθεί μπορεί και όχι - έχει εμπλοκή με τον πιθανό θάνατο τριακοσίων χιλιάδων παιδιών;

Τα παιδιά στα Εξάρχεια, στο Περιστέρι, στη Γλυφάδα, στα νησιά, πεθαίνουν με τις σύριγγες στο χέρι. Κι εμείς εδώ θα έρθουμε, επειδή παρεξηγήθηκε, και θα βάλουμε κατηγορούμενο τον Καμμένο που ξέρει τι συμβαίνει στο στρατό και ξέρει τι σημαίνει τουρκική ηρωίνη και ξέρει ότι η Τουρκία, με σχεδιασμό, επί χρόνια ολόκληρα έβαζε στο στρατό ναρκωτικά και εξοντώνονταν πόλεις ολόκληρες με την τουρκική ηρωίνη. Και για ένα πλοίο που έρχεται από το Ιράν, με λαθραίο πετρέλαιο, με τρεις τόνους ηρωίνη, που ο ένας τόνος χάνεται και πάει μέσα από τη Σερβία στο Κόσοβο, την ώρα που κατηγορείται το κύκλωμα της τρομοκρατίας για χρηματοδότηση από ναρκωτικά, να σιωπήσω και να μην μιλήσω 21 λεπτά  και να μην το πω στον Υπουργό Δικαιοσύνης που θα το διαβιβάσει στον Εισαγγελέα και να αφήσουμε ακάλυπτη την Εισαγγελέα και τον Ανακριτή;

Και επειδή είδα και κάτι μαγκιές ότι θα πάμε και φυλακή, ξέρετε ποια είναι η εγκληματική οργάνωση, που αν αποδειχθεί ότι γίνεται από ομάδα δημοσιογράφων, εκδοτών, πολιτικών και τρίτων; Είναι η ομάδα αυτή που συγκροτείται οργανωμένα προκειμένου να απειλήσει ανακριτικούς υπαλλήλους και δικαστές, όπως δέχεται αυτή τη στιγμή απειλή ο ανακριτικός υπάλληλος και ο λεβέντης του Λιμενικού, όπως είναι και όλοι λεβέντες στο Εσωτερικών Υποθέσεων που έβγαλαν αυτή την υπόθεση και η Εισαγγελέας, που επαναλαμβάνω ότι δεν την ξέρω.

Αυτό είναι υποκρισία. Και είναι υποκρισία σε μια περίοδο τέτοια που χρησιμοποιείται ιδιαίτερα για να καλυφθεί το έργο της Κυβέρνησης.

Χαίρομαι που άκουσα τον κ. Μητσοτάκη σήμερα να έρχεται εδώ και να μας λέει ότι θα υποστηρίξει τις διάφορες επενδύσεις. Ποια είναι η υποστήριξη των επενδύσεων; Το να βγαίνουν στις ξένες πρεσβείες και να λένε, «Μην πλησιάζετε την Ελλάδα»; Είναι υποστήριξη των επενδύσεων όταν πάνε στο εξωτερικό και αντί να κάνουν αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση, κάνουν αντιπολίτευση στη χώρα, όταν προσπαθούν να διασύρουν τη χώρα;

Αυτή είναι υπεύθυνη στάση, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι;

Και εδώ σήμερα από την ομιλία του Πρωθυπουργού και αργότερα από την ομιλία του Υπουργού Οικονομικών, θα αποδειχθεί ότι πράγματι αυτή η Κυβέρνηση πέραν ότι διαπραγματεύτηκε και πέτυχε όλα αυτά που ανέφερε ο Πρωθυπουργός, κατάφερε να αλλάξει και την εικόνα της χώρας, την γεωπολιτική εικόνα της χώρας. Η Ελλάδα πλέον είναι ο ισχυρός παίκτης στη Μεσόγειο, με σημαντικά συμφωνητικά με το Ισραήλ, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, με ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια. Είμαστε εκείνοι που θεωρούν πυλώνα σταθερότητας. Και αυτός ο πυλώνας σταθερότητας είναι ο πυλώνας εκείνος που θα στηρίξει την επόμενη ενεργειακή πολιτική με τους νέους αγωγούς και τη σύνδεση με τους παλιούς αγωγούς για να γίνει η Ελλάδα το κομβικό ενεργειακό κέντρο. Αυτό κάνει η Κυβέρνηση και αυτοί είναι οι στόχοι της Κυβέρνησης.

Δεν θα μιλήσω παραπάνω, για αυτά που ανέφερα προηγουμένως. Θα απαντήσω, όμως, στην κ. Γεννηματά, η οποία ακολούθησε τον πρώην κυβερνητικό της εταίρο. Εξάλλου, και ο κ. Βενιζέλος πήγε στο συνέδριό της. Όταν φωτογραφίζεσαι εν μέσω δύο Προέδρων, του Γεωργίου Παπανδρέου και του κ. Σημίτη, μία ημέρα μετά από τη δημοσίευση της δικαστικής έρευνας, που επί 11 χρόνια ήταν στα συρτάρια, και που λέει ότι βρέθηκε έμβασμα από τις Μπαχάμες για πρώην πρωθυπουργό σε συγγενικό του πρόσωπο, τους καλύπτεις ή δεν τους καλύπτεις;

Την ίδια κάλυψη τους παρείχαν όταν το 1999, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ανέβηκα σ’ αυτό το Βήμα και συγκρούστηκα με τον πανίσχυρο τότε Τσοχατζόπουλο, όταν στην εξεταστική επιτροπή φώναζαν ο Βενιζέλος και ο Λοβέρδος ότι αυτοί οι λογαριασμοί είναι λογαριασμοί τηλεφώνου και ήταν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί. Το ίδιο έγινε μετά με τον Παπαντωνίου. Και την ίδια ώρα με χτυπούσαν απ’ όλες τις πλευρές. Το συγκρότημα του ΔΟΛ, με τα μεγάλα πιστόλια, τον Γιώργο Παπαχρήστο και τους υπολοίπους, αφού έφαγαν είκοσι μία αγωγές -δικαιώθηκα και στις 21 αγωγές- εν συνεχεία ήρθαν απλώς να πληρώσουν το τίμημα της διαφήμισης και της δυσφήμισής μου.

Έβαζαν τον κ. Λιακουνάκο τότε να κάνει εφημερίδες, «Το Κέρδος». Και ο Λιακουνάκος τώρα κυκλοφορεί με βραχιόλια. Τον πόλεμο τον έφαγαν και άλλοι δημοσιογράφοι και άλλοι πολιτικοί, από άλλους χώρους, όπως, η μακαρίτισσα η Αριστέα Μπουγάτσου. Τον πόλεμο τον έφαγαν όλοι εκείνοι, οι οποίοι συγκρουστήκαν με αυτούς οι οποίοι λέγονται «ισχυροί».

Τελειώνω, λέγοντας, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι τόλμησαν να μιλήσουν κάποιοι για παραδικαστικό. Ερωτώ σε αυτήν την Αίθουσα: Ο κ. Μαντούβαλος είναι συνεργάτης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, του κ. Μητσοτάκη, ναι ή όχι;

Ο κ. Μαντούβαλος είναι βασικός κατηγορούμενος στη δίκη του παραδικαστικού, για την οποία επικρατεί πλήρης συσκότιση μέχρι σήμερα;

Δεύτερο ερώτημα: Όταν μετά τη σύλληψη του NOOR 1 ήλθε εδώ ο κ. Αθανασίου και ψήφισε στις 8.7.2014 ως Υπουργός Δικαιοσύνης τον ν. 4274, που προκάλεσε σάλο, για την απελευθέρωση των εμπόρων ναρκωτικών, για δείτε τι είπαμε στα πρακτικά τότε. Και τολμούν να μιλάνε αυτοί οι οποίοι έφτασαν το παραδικαστικό στην αθλιότητα να μιλάει -επίσημη υποκλοπή από την ΕΥΠ- ο Βαγγέλης Μαρινάκης με δικηγόρο και να του λέει: «Ο Γεωργέλης είναι Μυτιληνιός. Περιβάλλοντος, Χαράλαμπος Αθανασίου. Μην ανησυχείς για την απόφαση».

Ποιοι εμπλέκονται, λοιπόν, στο παραδικαστικό, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι; Ο Αθανασίου με τον Μπίρμπο και τον Ασημακόπουλο ή εμείς;

Και ποια είναι τα αποτελέσματα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, της δικής μας εμπλοκής; Τα αποτελέσματα είναι ότι υπάρχουν στοιχεία, με τα οποία η Δικαιοσύνη θα φτάσει στο αποτέλεσμά της.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

έχω στα χέρια μου συνομιλίες συναδέλφων βουλευτών. Είναι στη διάθεση των συναδέλφων. Δεν θα το καταθέσω στα Πρακτικά, διότι παρότι είναι επίσημες καταγραφές της ΕΥΠ, είναι συνομιλίες συναδέλφων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με τις κεφαλές της εγκληματικής οργάνωσης. Και είναι συνομιλίες όχι 20 λεπτών, αλλά ωρών, που δίνουν και συναντήσεις, που μιλάνε για το ποιοι στηρίχθηκαν από ποιους.

Υπάρχουν συνομιλίες με πρώην Υπουργό. Εννοώ την κ. Καραμανλή και τον κ. Αρβανιτόπουλο, κύριε Βορίδη, ο οποίος μεσολαβεί για να αθωωθεί κρατούμενος στον Κορυδαλλό.

Εγώ δεν μεγάλωσα στην αγκαλιά ούτε του Μαμανέα ούτε του Ηρακλή Σηφακάκη, για να εξηγούμαστε. Και εάν προχωρήσουμε παρακάτω, ας ανοίξουμε τα κιτάπια της ιστορίας να δούμε τι συμβαίνει. Το θετικό μήνυμα είναι ότι η οικονομία παίρνει μπροστά και εσείς μένετε στο παρελθόν. Και με κύριο μοχλό τον τουρισμό αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο σημείο να έχουμε αύξηση σε όλες τις τουριστικές περιοχές, να φτάνουμε σε πληρότητα 90-95%, να έχουμε υψηλές πληρότητες και αύξηση για όλη την Ανατολική Μεσόγειο, αύξηση των εσόδων κατά 2,4% και ρεκόρ διεθνών αφίξεων, αύξηση του τζίρου των ταξί, πληρότητα, θετικό ισοζύγιο νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης με περισσότερες από διακόσιες τριάντα χιλιάδες νέες θέσεις εργασίες, εκ των οποίων οι επτά στις δέκα να προέρχονται από τον τουρισμό.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

ό,τι και να κάνουμε, αυτή εδώ η Κυβέρνηση, μπορεί να μην είναι προερχόμενη από μια κοινή ιδεολογική πηγή, αλλά ο ένας σέβεται τις κόκκινες γραμμές του άλλου και στηρίζεται σε μια συμφωνία που δεν σπάει ποτέ: Στο ότι εμείς δεν έχουμε ξεχασμένους σκελετούς στις ντουλάπες και όποιος και εάν είναι εμπλεκόμενος, θα πληρώσει. Εμάς, οι συγγενείς μας, δεν έχουν βαπόρια, όπως κάποιοι, με εφοπλιστές τύπου Μαρινάκη».

Δευτερολογία:

«Κύριε Πρόεδρε, θα είμαι πολύ σύντομος.

Επειδή ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε πού είναι αυτές οι νόμιμες υποκλοπές της ΕΥΠ, θα ήθελα να του απαντήσω ότι οι νόμιμες υποκλοπές της ΕΥΠ είναι ανηρτημένες στο κανάλι του φίλου του, του κ. Αλαφούζου, στον ΣΚΑΪ και έχουν παιχτεί στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» του κ. Θωμαΐδη.

Θα ήθελα να του θυμίσω και μία άλλη λεπτομέρεια.

Είναι το 2014 που ο επικεφαλής της ΕΥΠ ήταν διορισμένος από εσάς, κύριε Μητσοτάκη, από τη δική σας Κυβέρνηση. Ψάξτε, λοιπόν, να βρείτε τις νόμιμες υποκλοπές. Μπείτε στον ΣΚΑΪ και ρωτήστε τον κ. Αλαφούζο, ο οποίος θα σας δώσει εύκολα διευκρινίσεις για το πού θα τις βρείτε τις νόμιμες υποκλοπές που συμπεριλαμβάνουν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ένα δεύτερο θέμα είναι το εξής: Αναφερθήκατε, κύριε Μητσοτάκη, προηγουμένως σε μένα, λέγοντάς μου για τις εγκληματικές ομάδες. Με ρωτήσατε ποιες είναι αυτές και αν θα μιλήσω με κάποιον κακοποιό. Να σας θυμίσω εγώ μία εγκληματική ομάδα; Θα σας πω για την ENERGA, η οποία έκλεψε 240 εκατομμύρια ευρώ από τα δημόσια ταμεία και έδωσε εντολή δολοφονίας έντιμου κρατικού λειτουργού. Ξέρετε με ποιον δικηγόρο εμφανίστηκε; Εμφανίστηκε με τον κ. Βορίδη που κάνει μόνο αστικά.

Ψάξτε, λοιπόν, κύριε Μητσοτάκη, στους δικούς σας κόλπους να βρείτε ποιοι είναι εκείνοι που μιλάνε.

Γελάτε; Ήταν η εποχή, μάλιστα, που ο κ. Ψυχάρης έκανε και τα email και ζητούσε να μεριμνήσει ο Υπουργός για την αποφυλάκιση.

Τέτοιου είδους συναλλαγές εγώ δεν είχα, κύριε Μητσοτάκη. Η μόνη συναλλαγή την οποία είχα ήταν αυτή που περιέγραψα επισήμως διά του Υπουργού της Δικαιοσύνης, όπως προβλέπει ο Κώδικας της Ποινικής Δικονομίας. Παιχνιδάκια, λοιπόν, με άλλους και όχι με εμένα. Αυτά να τα θυμάστε. Ούτε με την υπόθεση Μαμανέα, αν θέλετε να θυμηθούμε την παλαιότερη, ούτε με τον Ηρακλή Σηφακάκη και με το πώς γίνονταν οι δουλειές τότε, που στείλατε κατηγορούμενο τον Γρυλλάκη.

Όσον αφορά τις συναντήσεις με τον κ. Μαρινάκη, λέτε ότι δεν τον έχετε συναντήσει ποτέ το κ. Μαρινάκη. Στις 14 ή 15 του μηνός μπήκε η Οικονομική Αστυνομία στο γραφείο του. Στις 16 του μηνός έτρωγε με την αδερφή σας και την κόρη της στον Πειραιά, όπως έχω πει από την προηγούμενή μου ομιλία, πριν ακριβώς αρχίσουν επιθέσεις από τα μέσα που διαθέτει. Μην αμφισβητείτε, λοιπόν, τέτοιου είδους συναντήσεις. Οργανωθήκατε, συνομιλήσατε και χτυπήσατε. Εδώ είναι».

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!