tromaktiko: Ηράκλειο: Στο «πράσινο top-10» της WWF το Πάρκο Γεωργιάδη

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Ηράκλειο: Στο «πράσινο top-10» της WWF το Πάρκο Γεωργιάδη



Μια θέση στην δεκάδα των καλύτερων πράσινων χώρων στην Ελλάδα κέρδισε...
για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Πάρκο Γεωργιάδη, στο κέντρο του Ηρακλείου, με βάση τις αξιολογήσεις χιλιάδων χρηστών της εφαρμογής «GreenSpaces» της WWF. Η πράσινη «όαση» του Ηρακλείου κατετάγη όγδοη στην σχετική λίστα, καθώς συγκέντρωσε 10 βαθμούς για το πράσινο και τις υποδομές του και 9 για την καθαριότητα του χώρου (συνολική βαθμολογία 9,8).

Τι έκαναν οι δήμοι της Κρήτης

Σε επίπεδο δήμων, το Ηράκλειο δεν τα πήγε πάντως ιδιαίτερα καλά, καθώς δεν κατάφερε να βρεθεί στην 20άδα των κορυφαίων περιοχών της χώρας, σε αντίθεση με τα Χανιά, που κατέλαβαν την 19η θέση, έστω και με χαμηλό μέσο όρο βαθμολογίας για τους πράσινους χώρους τους (6,5). Την ίδια ώρα, απογοητευμένοι εμφανίστηκαν οι κάτοικοι και επισκέπτες του Ρεθύμνου, που έδωσαν στα πάρκα και τους πράσινους χώρους της πόλης μόλις 4,7 βαθμούς.







Η εικόνα των Ελλήνων για το πράσινο

Από τον Απρίλιο του 2016 μέχρι σήμερα, η εφαρμογή «GreenSpaces» έχει δώσει την ευκαιρία σε 9.000 πολίτες να αξιολογήσουν 1.710 χώρους πρασίνου σε 126 ελληνικές πόλεις. Σε πανελλαδικό επίπεδο, η εικόνα των Ελλήνων για το πράσινο στις πόλεις τους είναι απογοητευτική, με την συνολική βαθμολογία των χώρων πρασίνου να μην ξεπερνάει το 6,1 (με άριστα το 10).

«Το WWF GreenSpaces είναι η φωνή των πολιτών για το πράσινο της πόλης τους. Η άποψη τους, όπως καταγράφεται μέσα από την εφαρμογή, δείχνει ότι όλες οι δημοτικές αρχές μπορούν να κάνουν περισσότερα για να προσφέρουν ένα καλύτερο περιβάλλον στους δημότες» αναφέρει ο υπεύθυνος προγραμμάτων ευαισθητοποίησης του WWF Ελλάς, Αχιλλέας Πληθάρας.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!