tromaktiko: Αμμουδάρα, η μεγάλη τους αγάπη - 25 χρόνια, 3 φορές το χρόνο έρχεται ζευγάρι Γερμανών και...

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Αμμουδάρα, η μεγάλη τους αγάπη - 25 χρόνια, 3 φορές το χρόνο έρχεται ζευγάρι Γερμανών και...



Ήρθαν πριν από 25 χρόνια στην Αμμουδάρα για...
διακοπές. Κι από τότε έρχονται τρεις φορές τον χρόνο, σχεδόν χωρίς αποσκευές, φέρνοντας και τους φίλους τους. Ο λόγος για ζευγάρι Γερμανών που θεωρεί πλέον την παραλιακή περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου ως δεύτερο σπίτι του.

Της Μαρίας Καλλέργη

Τι κι αν σε αυτά τα 25 χρόνια γύρισαν όλο τον πλανήτη στα ενδιάμεσα διαστήματα. Ο Tomas Lipphardt και η σύζυγος Αngela Gralke, πάντα επιστρέφουν στα δύο τους σπίτια, στη Γερμανία και στην Αμμουδάρα. Την πρώτη φορά που ήρθαν έχοντας μαζί τη μόλις ενός χρόνου κόρη τους, έμειναν σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο της περιοχής. Σε μια βόλτα τους πήγαν στην ταβέρνα που διαθέτει ο Χρήστος Κοντζεδάκης στο μικρό του ξενοδοχείο, το «Άπτερα». Κι από τότε «κόλλησαν». Και με τους ανθρώπους και με το χώρο.

Ο Τomas είναι πωλητής σε διαφημιστική εταιρεία και η Angela γραμματέας σε επιχείρηση. Έρχονται στην Κρήτη κάθε Ιούνιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Τα μόνιμα είδη μάλιστα που χρειάζονται δεν τα παίρνουν μαζί τους αλλά τα αφήνουν στο ξενοδοχείο ώσπου να ξανάρθουν.

Κάποτε έφερναν μαζί και τους γονείς τους ώσπου τους έχασαν. Η κόρη τους η Jamrina που «μεγάλωσε» στην αμμουδιά της Αμμουδάρας τώρα έρχεται μαζί με το μέλλοντα σύζυγο της. Πάντα φέρνουν μαζί και φίλους, που κι αυτοί έρχονται και ξανάρχονται, όπως τον Βernahard Schmidtke, που ήρθε φέτος για έκτη χρονιά.

Zουν στην οικειότητα της οικογένειας

Όσο κι αν φαντάζει περίεργο σε ένα σκληρό επιχειρηματικό χώρο όπως αυτόν του τουρισμού μεταξύ του ζευγαριού από την Γερμανία, της οικογένειας Κοντζεδάκη και των παλαιότερων από το προσωπικό της οικογένειας έχουν αναπτυχθεί σχέσεις … οικογενειακές.

Όπως λέει ο κ. Κοντζεδάκης : «όταν ήρθαν για πρώτη φορά εδώ η κόρη τους ήταν ενός χρόνου και τώρα ετοιμάζεται να παντρευτεί. Ο Tomas ήταν 36 χρόνων και τώρα πλέον περνά τα 60. Μας είδαν να αλλάζουμε και τους είδαμε να αλλάζουν.  Μεγαλώσαμε μαζί.

Ζήσαμε πολλά πράγματα, εύκολα και δύσκολα όπως τους θανάτους των γονιών της Angela».

Τα χρόνια τους έδεσαν δημιουργώντας μεταξύ τους βαθιές σχέσεις αγάπης. Οι Γερμανοί φωνάζουν τη μαμά του Χρήστου «mamacita» και λατρεύουν όλα όσα φτιάχνει, γλυκά αλλά και παραδοσιακά Κρητικά φαγητά. Μια φυσική εξέλιξη, οι άνθρωποι που ζουν πολύ μαζί να δένονται μεταξύ τους και να αισθάνονται οικογένεια; Όχι πάντα. Αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση συνέβη. Και είναι πραγματικά ωραίο.

Λατρεύουν τα πάντα

Όταν τους ρωτάμε, γιατί τους αρέσει η Αμμουδάρα, με το Χρήστο Κοντζεδάκη σε ρόλο μεταφραστή, γελούν. Τους αρέσουν λένε τα πάντα αλλά κυρίως τους αρέσει που όπου και να πάνε επιστρέφουν στο σπίτι.

Τρώνε όπως στο σπίτι, ξεκουράζονται όπως στο σπίτι κι έχουν πάντα μια «φωλιά» να τους περιμένει. Τους αρέσει η ελληνική μπύρα που πίνουν, το φαγητό της μαμάς του Χρήστου, της κυρίας Αναστασίας, ο ήλιος, η θάλασσα και  οι άνθρωποι.


Στη φωτογραφία εικονίζεται το  ζευγάρι των Γερμανών που έκανε την Αμμουδάρα δεύτερο σπίτι του μαζί με την κόρη, το φίλο τους και τον ιδιοκτήτη του «Άπτερα» Χρήστο Κοντζεδάκη.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!